Galeria, un element esential al decorului

Galeria, un element esential al decorului (2)

Galeria este una din piesele neglijate, rolul ei fiind redus la cel practic in conditiile in care poate afea un esential rol decorativ pentru camera.

Evita galeriile de proasta calitate, care se deformeaza si se curbeaza sub greutatea stofei pe care ar trebui sa o sustina si orienteaza-te spre modele solide – chiar daca au o silueta mai delicata – confectionate din otel, inox, fier forjat sau lemn. Culoarea acestora este la fel de importanta si ar trebui aleasa in functie de celelalte elemente ale decorului.

De pilda, daca in camera pentru care alegi galeria predomina mobilierul si finisajele din lemn, ar fi bine sa alegi o galerie din lemn sau din fier forjat, iar daca decorul este modern, poti alege o galerie din otel cromat.

Nu mai putin importanta este si inaltimea la care vei monta galeria. O perdea sau o draperie poate da inaltime camerei, dar numai daca galeria este pozitionata corect. Fixeaza galeria sus, chiar pe tavan in camerele mai joase si mai jos, dar niciodata la mai putin de 20 de centimetri de marginea de sus a ferestrei, in camerele mai inalte sau prea inalte.

Galeria, un element esential al decorului (1)

In ceea ce priveste stilul, se pot achizitiona galerii cu specific romantic sau clasic, medieval sau rustic, pentru ocazii speciale, pentru un ambient oriental, florale – pentru camera copiilor si chiar pentru baie.

Evitati discrepantele de genul: galerii/sisteme de prindere ieftine si perdele/draperii scumpe sau invers. Majoritatea perdelelor necesita o singura bara, dar sunt si perdele care necesita doua bare. Masoara exact lungimea ferestrei inainte de a cumpara galeria. Ferestrele au marimi diferite si aprecierea fara masurare exacta poate fi inselatoare. Barele ar trebui sa fie cu cativa centimentri mai lungi decat fereastra pentru a fi siguri ca o va acoperi total.

Nu omite sa cumpari toate elementele accesoriilor pentru ferestre: bara sau galeria de prindere, capatul, inelele si suportul de prindere. fiecare ale logica ei iar improvizatiile sunt aproape imposibile!

Sursa foto: diego

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.