Gradina in ghivece

Gradina in ghivece (3)

Gradina in ghivece este cea mai buna solutie pentru gradinile mici, betonate, pentru tarease si balcoane. Gradina in ghivece este cea mai buna solutie si pentru gradinile mici pentru ca prin aranjamete pe trepte sau prin agatarea ghivecelor poti sa sporesti numarul de plante vrezi si flori din gradina mica.

Ghivecele sunt destinate mai ales spatiului interior, dar se dovedesc a fi extrem de utile si practice si afara pentru ca le poti organiza dupa cum vrei, le poti combina, le poti muta si iti permit sa folosesti spatii aparent pierdute – zonele de langa casa, de pe langa gard, zonele cu pamant de proasta calitate ori cele unde ”nu creste nimic”.

Gradina in ghiveci este o excelenta solutie si pentru a te extinde pe verticala, in balcoanele casei, pe pereti sau in zonle unde in mod normal plantele nu pot sa se dezvolte. Marele avantaj pe care il au ghivecele exterioare este ca acestea nu au nevoie (decat in situatii anume) de farfurii, iar drenajul apei se poate face natural. in plus plantele beneficiaza de apa de ploaie si de umezeala naturala, fiind mult mai bine protejetate de ghivece.

Nu este deloc complicat sa amenejezi o gradina din ghivece, ai nevoie de pamant de buna calitate, de vase diferite, de idei pentru a decora vasele, de rabdare si un buget de timp pe care sa-l investesti pentru ingrijirea plantelor din gradina din ghivece. Partea cea mai buna este ca daca vei alege plante perene, daca vei folosi sol de buna calitate, timpul pe care trebuie sa-l aloci pentru a intretine gradina din ghivece este foarte mic.

Gradina in ghivece

Iata cele mai bune trucuri pentru a o organiza estetic gradina din ghivece.

Foloseste ornamente pentru un decor. Totul tine de imaginatia ta. Nu omite farmecul bolovanilor, a ghivecelor etajate, a decoratiunilor din piatra si a celor metalice. Foloseste cioburi, bucati de sticla colorata, pietre de rau, sfoara.

Foloseste ghivece diferite, dar care sa aiba ceva in comun: forma, culoarea sau elementele de decor. Recicleaza diferite vase din casa scoase din uz pentru a le transforma in ghivece. Marele beneficiu este ca poti folosi o oala sparta, o strecuratoare veche, cizmele de cauciuc vechi, dar si blocurile de beton. Nu omite sticlele de plastic, bidoanele si alte recipiente care toate pot sa devina ghivece. Cele mai multe pot fi vopsite cu vopseluri acrilice. Acestea rezita bine in timp. Alege cateva culori si combina, dupa pofta inimii.

Pastreaza proportionalitatea plantelor si a ghivecelor. Este esential sa tii cont de dimensiunea ghivecelor in raport cu cea a plantelor, daca vrei o gradina in ghiveci sanatoasa si estetica. in cazul unei plante anuale, tine cont de potentialul ei de crestere pentru un sezon. Plantele perene au mai mult timp sa isi extinda radacinile si sa ocupe mai mult spatiu in jur. Ca regula generala, inaltimea plantei ar trebui sa fie egala cu adancimea ghiveciului.

Aranjeaza ghivecele in mod estetic. Experimenteaza diverse aranjamente, combinand plantele. Combina plante complementare. Foloseste scari, banci de lemn, etajere, bolovani sau bucati de beton pentru a inalta unele ghivece. in gradina din ghivece totul este permis, iar unica limita este imaginatia ta si timpul pe care doresti sa-l investesti.

Sursa foto: pixabay.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.