Greseli comune cand faci curatenie

faci curatenie (2)

A face curatenie in casa este ca si cum ai face o declaratie de dragoste celui drag, dar tocmai din dragoste se intampla cele mai mari erori, asa ca iata care sunt cele mai comune erori cand faci curatenie – din prea multa dragoste de … curatenie – si cum le poti evita.

Apa este inamicul podelelor de lemn si al parchetului. Daca folosesti apa (chiar si cu solutii speciale pentru lemn) afla ca faci o mare greseala. Cea mai buna solutie este sa pui solutii speciale pentru lemn intr-o stica cu pulverizator si sa stergi podelele din lemn sau parchetul bucatica cu bucatica, sau folosind un mop curat si uscat.

Solutiile pentru curatat mobila sunt bune, dar excesul este foarte daunator. Toata lumea are tendinta de a folosi in exces solutiile pentru curatat mobila, dar din dorinta ca mobila sa straluceasca face greseli. Soluíile fac mobila sa straluceasca si miros frumos, dar sunt pline de chimicale si, in timp, imbacsesc lemnul si deterioreaza lacul pieselor de mobilier. Aceste solutii trebuie folosite putin si rar, si trebuie aplicate mereu pe carpa de curatat si niciodata direct pe mobila. Cel mai bine mobila se curata cu o carpa foarte usor umezita si cu o solutie preparata dintr-un amestec format dintr-o parte ulei de floarea soarelui, doua parti apa distilata si o parte otet de vin alb sau rosu (pentru mobila inchisa la culoare). Agita solutia foarte bine, pulverizeaza pe carpa si sterge mobila. Este mult mai bine!

Nu freca locurile cu pete! Este una din cele mai comune greseli. Frecarea locului patat face ca substanta sa patrunda mai adanc in fibre. Cea mai buna solutie este sa umezesti abundent locul patat cu o solutie de apa, bicarbonat si otet. Curatarea locului se face tamponand pata, si niciodata frecand! Exista pete care ies foarte bine, daca uzi bine locul si tamponezi repetat cu un prosop curat si uscat.

Ferestrele se curata cel mai bine cand este nor si racoare. Exista ideea ca ferestrele se curata atunci cand soarele straluceste ca sa vezi bine ceea ce faci. Dar, soare face ca solutia folosita pentru a curata geamurile sa se evapore repede, inainte sa apuci sa o stergi, asa ca vor ramane urme, pete si stropi. Curatate intr-o zi noroasa, pe racoare geamurile tale vor fi mult mai curate!

Nu folositi niciodata spray-uri cu alcool pentru a curata electronice, cum ar fi televizor, telefoane mobile, sau ecrane LCD. Aceste solutii pot produce pagube mari. Ideala este o carpa din microfibra sau hartia folosita la filtrul de cafea. Foloseste pentru electronice o solutie facuta din parti egale de otet alb si apa distilata. Pulverizeaza solutia pe carpa apoi sterge. Niciodata solutiile pentru curatat nu se pulverizeaza direct pe suprafata de curatat, aceasta fiind una din cele mai comune greseli cand faci curatenie!

Nu combina haotic produsele de curatat! Pot rezulta vapori toxici sau poti produce reactii chimice periculoase. Solutiile pentru curatenie sunt de regula diluate si au concentratii mici de produsi activi, dar chiar si asa riscul exista.

Nu freca placile de faianta cu solutii abrazive. Este una dintre cele mai mari si mai comune greseli cand faci curatenie. Este valabil si pentru cada si chiuveta. Par curate si stralucitoare dupa acest tratament, dar materialul din care sunt facute are foarte mult de suferit. Solutiile abrazive vor indeparta murdaria persistenta, dar vor ataca si finisajele protectoare. O carpa moale si un detergent lichid sunt cele mai bune alegeri.

One comment on “Greseli comune cand faci curatenie”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.