Griul, o culoare calda cu personalitate

Am auzit deseori comentarii neprietenoase referitoare la culoarea gri. Incerc o reabilitare nu cu pledoare goala ci cu argumente si poze.

Dar inainte iata cateva argumente  solide in favoarea culorii gri.

Griul, o culoare calda (1)

♦ Posibilitatiele cromatice pe care le ofera griul sunt infinit mai numeroase decat cele posibile cu alb.
♦ Este mult mai usor sa lucrezi si sa combini tonuri de gri pastelate si deschise, in timp ce tonurile intunecate sunt mai greu de adaptat cromatic si mult mai dificile, fiind putin prea mohorate pentru un decor domestic.

Griul, o culoare calda
♦ Griul este perfect pentru pereti, pentru tavane si pentru podele.
♦ Culoarea gri este adaptabila si recomandata pentru tesaturile tapiseriilor, fiind usor de combinat practic cu orice alta culoare, inclusiv alb si negru.

♦ In ultimii ani, culoarea gri a fost in top 10 culori ale sezonului.
♦ Griul este o culoare in voga in ceea ce priveste decoratiunile interioare, fie ca este vorba despre culoarea pretilor, fie ca este vorba despre piesele tapisate de mobilier, iar varianta de gri otel este formula extrema, eleganta, opulenta si rafinata.
♦ Griul este o culoare cameleon, functionand indiferent de locul in care il asezi. Mai mult decat griul costumului unui barbat, griul, in zilele de azi, vine in nuante care-i etaleaza profunzimea si personalitatea.

Griul, o culoare calda (5)
♦ Nuantele de gri sunt descrise ca linistitoare, relaxante si sofisticate.
♦ Gama de nuante ale griului poate, de asemenea, varia de la un bej cald si gri-maroniu, pana la un gri mai rece, care da spre albastru.

♦ Griul apartine fie zonei calde, fie celei reci. Sa te hotarasti asupra unui zone a griului, fie el cald sau rece, este primul pas pentru a alege o nuanta potrivita. Daca decorezi camera unei fete, de exemplu, griul cald ar fi o alegere buna. Griul rece ofera un aspect industrial camerei unui baiat, facandu-l pe acesta sa se simta ca acasa.

Griul, o culoare calda (4)

Caldura griului

Griul iti poate veni in ajutor atunci cand vrei sa-i adaugi un strop de caldura casei tale. Neastepat, nu-i asa? Varietatea de nuante de gri este atat de mare incat chiar poti alege cel putin una care sa te atraga din punct de vedere vizual si care sa te faca sa vrei sa te cuibaresti intr-un fotoliu, intr-o canapea sau chiar in patul din dormitor atunci cand afara este frig de nu-ti vine sa scoti nasul din casa.

Griul, o culoare calda (3)
Ca sa degaje caldura mult dorita griul trebuie sa ia anumite forme, adica sa fie combinat cu anumite texturi, pentru ca altfel risti sa-i aduci decorului mai multa raceala si disconfort decat ti-ai fi dorit. Si uite asa revenim la prima sugestie din articolul de astazi: textilele crosetate.

Griul, o culoare calda (1)

Daca iti faci timp sa dai o raita prin magazinele de specialitate, vei observa ca in multe dintre acestea sunt expuse tot felul de textile si accesorii in nuante placute de gri, marele avantaj al acestora fiind usurinta cu care pot fi asortate.

One comment on “Griul, o culoare calda cu personalitate”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.