Cum alegi hota din bucatarie? Tine cont de aceste sfaturi

Inainte de orice trebuie sa spun ca hota din bucatarie este un detaliu extrem de important si extrem de util. O hota buna si aleasa corect te scapa de mai bine de jumatate din mizeria din bucatarie, care inseamna un amestec de grasimi si aburi, te scuteste de mirosuri imprastiate prin casa si, atunci cand nu gatesti, este cea mai buna arma impotriva umezelii din casa.

Ota este un beneficiu si trebuie aleasca cu atentie, pentru a maximiza aceste avantaje. Iata cateva detlii care conteaza.

Tipurile de hote variaza in functie de detaliile lor tehnice fiecare avand avantaje si dezavantaje. Cele mai cunoscute sunt cele cu evacuarea aerului, care practic elimina aerul cald din bucatarie. pentru hotele cu adevarat bune trebuie sa existe o cale de comunicare cu exteriorul, o gura de aerisire in perete sau un cos vertical – solutia ideala.

Al doilea model de hota il reprezinta cel care recircula aerul: filtrele cu care este dotata pot absorbi mirosurile din aer si il curata, apoi acesta este recirculat in bucatarie. Si, in final, ultimul model este un mix intre cele doua de mai sus, in sensul ca tu poti alege daca aerul sa fie curatat sau evacuat.

Fii atent la dimensiuni: alege una care sa fie la fel de lata sau un pic mai mare decat plita sau aragazul deasupra caruia o vei monta. Modelele cel mai des intalnite masoara 60, 70 sau 90 cm. Puterea de absorbtie este esentiala, caci o hota cu putere mare de evacuare sau absorbtie va pastra mai mult aer curat in bucatarie.

Cum alegi hota din bucatarie. O hota cu o putere de 559 mc/h (metri cubi de aer pe ora), trei viteze de functionare cu trei niveluri de absorbtie a aburilor si a mirosurilor si un nivel maxim de zgomot de 62,9 db (A) este suficienta pentru o bucatarie normala de la bloc. Fii atent la filtre. Acestea pot fi lavabile (adica le vei scoate si spala singur, in functie de cat de des folosesti hota) sau de unica folosinta, iar pe acestea va trebui sa le inlocuiesti.

Temporizatorul poate fi un element util al unei hote – hota continua sa functioneze si dupa ce procesul de gatire s-a terminat.

Exista si hote care pot indeplini doua functii: cele care au, spre exemplu, aparat de aer conditionat incorporat pot fi o alegere pentru cei care cauta sa economiseasca spatiul.

O hota eficienta cu adevarat are o puter relativ mare a motorului, filtre lavabile si capacitatea de recirculare a aerului. In plus, pusa in functiune nu lasa aburii si aromele sa treaca dincolo de zona masinii de gatit si iti permite sa faci mancare intr-un spatiu deschis catre camera de zi sau cu geamul inchis.

Citeste si:
Cele mai bune retete de inghetata de casa
Cele mai bune trucuri pentru a gati orezul

Sursa foto: pixabay.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.