Husa pentru canapea. O solutie de nota 10!

Camera de zi nu poate fi conceputa fara o canapea. Mai mult, canapeaua are o pozitie centrala in camera de zi si este o piesa de mobilier ce poate fi extrem de functionala, eleganta, chiar multifunctionale.

Ce faci daca, din diferite motive canapeaua desi este in stare foarte buna are nevoie de o fata noua?

Cea mai buna si mai eficienta solutie este husa pentru canapea. Marele avantaj al huselor este faptul ca pot fi schimbate usor. In plus pot fi spalate de cate ori este nevoie si se pot adapta rapid unui decor nou in camera de zi.

Husa pentru canapea este o soltie excelenta mai ales daca ai copii mici sau animale de companie, pentru ca pot fi usor si rapid curatate. Dar husa pentru canapea este practic si utila oricum fie ca ai, fie ca nu ai copii sau animale de companie.

Husa pentru canapea te poate ajuta sa schimbi in doi timpi si trei miscari decorul din camera de zi. Ideal este sa ai doua huse pentru canapea, eventual din materiale diferite, unul de iarna, altul de vara.

Husa iti permite sa adaptezi camera la sezon, la momentul din an. Poti opta pentru asortarea husei canapelei cu nuanta peretilor sau in functie de anotimp: de sarbatori, poti avea o canapea festiva, in tonuri de rosu si verde, de Craciun iar toamna, o husa in culori potrivite cu decorul de afara.

Huse gata confectionate gasesti in magazinele de specialitate, sau le poti comanda in magazinele de mobila pentru modelul de canapea pe care il ai. Poti face huse in centrele de tapiserie. Exista modele de canapele – geniala idee, care vin la pachet cu o husa. Merita din plin!

Este esential ca materialul pe care il alegi pentru husa pentru canapea sa nu intre la apa, iar culorile sa fie rezistente la lumina. Pentru un plus de personalitate poti adapta si fetele de perna cu husa pentru canapea.

Ce materiale folosesti? Cele mai bune sunt tesaturile din in si canepa. Foarte bune sunt cele din bumbac, iar in categoria combinatiilor ideale intra husele facute din amestec de fibre naturale cu fibre sintetice. Acestea din urma sunt cele mai rezistente, se aseza perfect, iar culorile se pastreaza timp indelungat.

Fixeaza husa pentru canapea cu un elastic gros, nasturi sau fermoare. Cea mai buna solutie este cea cu elastic, dar multe dintre modelele de huse sunt astfel gandite si croite incat nu au nevoie de sisteme de prindere.

Alege materiale pre-spalate din fabrica. Acest lucru previne micsorarea materialului la spalarile ulterioare sau pur si simplu spala materialul inainte de a realiza efectiv husa pentru canapea. Daca husele sunt din bumbac 100% sau din damasc, atunci pot fi cu usurinta spalate acasa. Este important sa stii aceste detalii penru ca unele materiale se pot strica daca nu sunt spalate chimic sau daca nu sunt corect spalate, in mod clasic.

Si un ultim amanunt. Cine nu viseaza la o canapea alba in camera de zi? Putini sunt cei care vor cumpara o canapea alba dar problema se poate rezolva rapid si perfect cu husa pentru canapea! Frumos, nu?

Sursa foto: hepta.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.