Idei bune si simple pentru living

shelves-890573_960_720

Un living amenajat corect va fi cu certitudine un living frumos. Iata o strategie cu cateva reguli simple pentru living.

1. Punctul focal al camerei. Este fundamental ca in camera de zi sa existe un punct de interes maxim, acel ceva care sa atraga privirea si sa focalizeze atentia. Rolul acestul element central este de minimiza impactul acestora asupra spatiului ale carui dimensiuni nu vor mai avea importanta, cel putin din punct de vedere.

2. Elimina orice obstacol. Este esential ca traseul dintr-o camera sa fie larg si accesibil. In plus pentru a ajunge la orice colt din camera nu este recomandat sa faci o sursa cu obstacole. Concluzia este simpla. trebuie sa ai un acces simplu si faci in camera de zi, si in orice alta camera din casa, iar obstacolele (piese de mobileir, cabluri sau roice altceva trebuie eliminate)

3. Piesele compacte. Este o buna strategie aceea de a organiza camera de zi pe doua planuri. O zona aerata si libera, si una sociala, iar pentru acest truc cea mai buna cale este reprezentata de piesele de mobilier compacte care permit o buna strategie de amenajare si gruparea tuturor elementelor care definesc camera de zi. Mobilierul modular este o alta buna alegere si o buna cale prin care se poate crea un aranjament care functioneaza in orice situatie si dupa orice nevoie.

4. Evita amenajarile liniare. Cele mai multe din camere sunt dreptunghiulare, iar un living dreptunghiular poate deveni usor (dar neplacut din punct de vedere estetic) o camera amenajata liniar. Asta inseamna ca vei fi tentat sa pui un corp de biblioteca modulare pe un perete si o canapea in fata ceea ce este extrem de neplacut estetic vorbind. Incearca sa imparti camera dreptunghiulara in doua patrate si sa le dai destinatii diferite. Doua canapele mici asezate fata in fata, o comoda joasa si elemente de decor pe pereti iar in al doilea patrat aseza o masa mica, o bibliteca modulara si amenajeaza un mic colt de lectura. Camera va partea mai mare, iar spatiul mult mai placut din punct de vedere estetic.

Redecorezi? Foloseste sfaturile noastre

5. Nu lasa televizorul sa domine camera. este una dintre cele mai mari erori pe care le facem in camera de zi, si care au un puternic impact asupra vietii de zi cu zi. Televizorul nu trebuie sa fie un scop, ci doar un instrument. Televizorlul in camera de zi este la fel de periculos pentru viata sociala cum este si aducerea lui in dormitor, pentru ca iti va bloca orice relationare cu famila, iti va consuma timp si te va opri de la orice alte activitati mult mai interesante si mai placute decat privitul la televizor (sa vorbesti cu cei din familie, altceva decat subiectele de la stirile TV, sa asculti muzica, sa citesti sau sa te bucuri de o cina pe indelete cu prietenii si familia).

Living nou cu investitii minime

6. Lumina potrivita. Se spune ca simpla repozitionare a unei surse de lumina intr-o camera schimba complet tot decorul din casa. In aceste conditii este usor de inteles cat de important este modul in care folosesti lumina in camera de zi. Strategia spune ca fiecare zona de interes din camera de zi trebuie sa aiba o sursa de lumina, iar fiecare camera trebuie sa poata fi legata, unitar printr-o sursa de lumina colectiva.

Sursa foto: pixabay.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.