Idei pentru o bucatarie practica

Idei pentru o bucatarie practica (3)

Deseori bucataria este transformata intr-un depozit de dulapuri cu scopul de a profita de fiecare centimetru de spatiu. Nu aceasta este solutia si nu asta inseamna o bucatarie practica. Bucataria trebuie sa fie organizata, functionala si frumoasa, iar pentru a indeplini aceste conditii fundamentale ai nevoie de idei creative pentru o bucatarie practica.

Idei pentru o bucatarie practica (4)

Nu aglomera bucataria cu tot felul de lucruri inutile. Teoria, care nu este doar o teorie si care ar trebui pusa in practica este aceea de a face curatenie temeinica in bucatarie le fiecare 3-4 luni si de a arunca lucrurile adunate in acest interval de timp si care nu si-au dovedit utilitatea.

Nu spunem sa arunci, doar de dragul de a face loc altor obiecte inutile, dar depozitele de borcane, sticle, pungi si cartoane nu au ce cauta in bucatarie. La fel si cu recipinetele de plastic cumparate odata cu alimente. Toate acestea trebuie aruncate pentru a fi reciclate.

Bucataria practica inseamna atentie pentru detalii. Detalii inseamna organizarea din toate spatiile de depozitare, folosirea practica a spatiului si o organizare care trebuie sa devina lege.

Bucataria practica are un loc bine definit pentru fiecare din obiectele necesare in bucatarie incepand cu tacamurile si terminand cu aparatele electrocasnice. Acestea din urma sunt cele care ocupa cel mai mult loc, asa ca alege-le doar pe cele care iti sunt cu adevarat necesare.

Ascunde locul de depozitat gunoiul. De regula acesta este tinut sub chiuveta, dar cel mai bine este ca acesta sa aiba un spatiu strict delimitat, altul decat cel de sub chiuveta si incapator, care sa fie destinat exclusiv pentru gunoi.

Idei pentru o bucatarie practica

Zona trebuie sa permita si depozitarea materialelor destinate reciclarii (ca sa nu fii tentata sa le depozitezi) si trebuie curatata la fiecare cateva zile.

Spatiul pe verticala este o mare tentatie in bucatarie si exista ideea ca daca vei folosi tot ceea ce inseamna zona verticala vei avea o bucatarie practica. Realitatea este ca o bucatarie cu peretii plini de dulapuri este sufocanta. in plus avand spatiu la dispozitie vei aglomera tot felul de lucruri nu neaparat utile.

Idei pentru o bucatarie practica (1)

Foloseste rafturi deschise, dulapuri cu usi din sticla si polite pentru a valorifica spatiul vertical fara a abuza de aceasta solutie.

Ca sa ai cu adevarat o bucatarie practica, in spatele rafturilor deschise si al politelor este bine sa folosesti materiale care pot fi usor curatate si intretinute.

Sertarele sunt solutia cea mai buna pentru o bucatarie practica. Daca mergi pe varianta de a face mobila de comanda, pentru bucatarie, atunci alege sertare cu adancimi si inalaimi diferite pentru a putea cuprinde tot felul de obiecte, de la farfurii la oale si electrocasnice.

Expune sticlaria si unele din obiectele de lucru din bucatarie. Ai, in felul acesta, un decor placut pentru bucatarie si spatiu de depozitare castigat.

Si, in loc de final, o recomandare. partea de sus a frigiderului, nu-i loc depozitare pentru maruntisurile carora nu le gasesti loc! Te simti vizat? Elibereaza frigiterul!

Sursa foto: pixabay.com

3 comments on “Idei pentru o bucatarie practica”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.