Idei simple si ieftine pentru o casa mai frumoasa

Cum nu intotdeauna avem bugetul necesar pentru a face schimbari majore in locuinta noastra, insa ne dorim sa avem mereu o casa (mai) frumoasa, iata cateva ponturi de la designeri pentru a schimba atmosfera fara nicio investitie. Sau, cel putin, nu una care sa depaseasca cativa zeci de lei.

162887-home-decor

1. Organizati-va

Este foarte important ca atunci cand priviti de jur imprejur sa nu aveti impresia de dezordine. Puneti ce se poate in cosuri, cutii cu aspect decorativ (gasiti la magazine precum Pepco, Ikea sau Jysk – cu preturi pornind de la 4,99 lei) si incercati sa pastrati ordinea. Daca nu vreti sa investiti deloc in astfel de obiecte, incercati sa puneti in sertare toate lucrurile de care nu aveti neaparat nevoie.

652x450_162890-home-decor

2. Restilizati masuta de cafea

Daca de obicei o neglijati sau o folositi pur si simplu pentru aspectul sau practic, sa stiti ca o masuta de cafea poate reanima spatiul livingului foarte rapid. Este suficient sa asezati “neglijent” o carte/agenda vintage, o tava in care sa puneti o vaza cu flori si cateva “nimicuri” decorative, un potpurri. Veti vedea imediat diferenta, atat voi, cat si oaspetii vostri.

162889-home-decor

3. Decorati dupa principiul “cate 3”

Oricat de neverosimil pare, decorarea are acest mic secret: puneti obiectele preferate cate trei si veti obtine un efect fantastic. Trei vaze de mici dimensiuni, trei tablouri/rame cu fotografii, trei scoici aduse de la mare, trei perne etc.

162888-home-decor

4. Pernele, ingredientul secret

Fie ca luati perne noi sau schimbati fetele celor vechi, ca le puneti pe fotoliu sau canapea ori pur si simplu pe jos, acestea pot da un aer proaspat casei. Folositi-le cu incredere si in dormitor, chiar daca au doar aspect decorativ.

5. Florile naturale

Este atat de simplu sa dati un aer retro, special, unic casei voastre cu niste flori. Nu trebuie sa fiti maestri in aranjamente florale, este suficient sa alegeti cateva flori proaspete, in culori diferite. Si, daca nu aveti vaza potrivita, folositi un borcan mai vechi, la gura caruia legati o dantela sau o panglica satinata. E un proiect simplu, ieftin si de mare efect.

Cum pastrezi racoare, vara, in casa
Strategie de organizare pentru casa in 30 de zile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.