Lamaia, un detergent universal

Lamaia este un detergent universal. Lamaia este un detergent universal natural, eficient, parfumat si extrem de util la zeci de treburi… murdare din casa.

food-lemon-largeIata cateva utilizari pe care le are lamaia ca detergent universal, tot atatea argumente care sa te indemne sa o folosesti mai des in casa.

 1. Chitul dintre placile de faianta se curata perfect cu suc de lamaie. Poti sa folosesti o periuta sau un burete.
 2. Pune si lasa in cosul de gunoi o coaja de lamaie. Mirosul neplacut dispare.
 3. Robinetele de inox se curata cu partea interioara, alba, a cojii dupa ce sucul a fost stors. Daca sunt murdare foloseste si suc de lamaie.
 4. Pune coaja de lamaie in apa clocotita. Scoate lamaia si las-o pe o farfurie in camera. Improspateaza aerul. Acelasi rezultat il obtii punand o felie de lamaie pe care ai presarat bicarbonat pe o farfurie.
 5. Recipientele de plastic se curata cu apa amestecata cu suc de lamaie in parti egale. Dispare grasimea, dispare mirosul. Dispar si petele.
 6. Blatul de bucatarie se curata perfect cu suc de lamaie si apa in parti egale. Pune solutia intr-un pulverizator si foloseste mereu cand ai nevoie. Nu trebuie sa clatesti, nu este toxic.
 7. Cu aceeasi solutie poti curata perfect parchetul laminat. Cureti si parfumezi casa in acelasi timp.
 8. O jumatate de cana de suc de lamaie face exact acelasi lucru pe care il face o cana de clor pentru rufe. Pune fara reticente suc de lamaie in masina de spalat. O sa ai rufe albe si parfumate.
 9. Tocatoarele de lemn sau de plastic se curata perfect cu suc de lamaie. Petele si mirosul neplacut il poti indeparta frecand coaja de lamaie pe acesta. Uleiul din coaja are efect dezinfectant.
 10. Tocatorul de lemn se curata cu un amestec facut dintr-o lingura de sare si doua-trei linguri de sus de lamaie. amesteca-le si cupasta formata freaca lemnul bine. Lasa pasata sa actioneze vreo zece minute si apoi clateste cu apa. Fundul de lemn o sa fie curat si desinfectat.
 11. Fa o pasta din suc de lamaie si sare de masa. Foloseste-o pentru a freca orice suprafete mucegaite. Adauga suc de lamaie in detergentul de vase pentru a-i creste eficienta. Intr-o stica de 500 de ml adauga sucul de la o lamaie. In plus acesta se va degrada mai usor in apele reziduale.
 12. Utilizati borax si suc de lamaie pentru curata toaleta. Efectul este magic!
 13. Indeparteaza mirosurile din frigider lasand in inauntrul acestuia o jumatate de lamaie partial stoarsa. Trebuie schimbata o data pe saptamana.
 14. Coaja de lamaie indeparteaza mirosul de usturoi si peste de pe mana sau din vasele de gatit
 15. Pune intr-un litru de apa clocotita o lingura de bicarbonat si sucul de la o lamaie. Toarna totul in scurgerea chiuvetei din bucatarie. O data pe luna este suficient ca sa mentii tevile curate.
 16. Sucul de lamaie curat pus intr-un pulverizator curata perfect oglinzile, geamurile si sticla! Daca vrei il poti dilua cu o parte de apa distilata. Apa obisnuita va lasa urme.
 17. Pune o lingura de suc de lamaie filtrat (astfel incat sa nu aiba nici un fel de urme de resturi de pulpa) in apa pentru aburi din masina de calcat. Calca apoi cearceafuri sau alte fufe albe. Vor fi sclipitoare si parfumate foarte placut.
 18. Petele de sange, petele de cafea si petele d evin rosu ies foarte bine cu suc de lamaie. Pune suc pe pata, lasa sa actioneze apoi spala in mod normal.

Utilizari mai putin stiute pentru lamaie

Dintre toate eu cred ca cel mai interesant truc este cel cu sucul de lamaie pus in masina de slapat, in loc de clor. Tu cum folosesti sucul de lamaie in casa?

Sursa foto: pixabay.com

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.