Lenjeria de pat si cateva secrete mici si bune

Lenjeria de pat protejeaza salteaua, plapuma sau pilota, este esentiala pentru confortul tau noaptea si este un element de decor in dormitor.

Pentru a lua cele mai bune solutii la acest capitol iata cateva secrete mici și bune, care nu-s niciodata de dat la o parte.

◊ Nu fa compromisuri in privinta materialului. Mai bine cumpara un singur set, nu trei, dar de maxima calitate. Este mult mai rentabil.

◊ Lenjeria de pat se alege in functie de patul pentru care este destinata. Nu exista lenjerie universala. Fiecare pat din casa trebuie sa aiba seturile lui de lenjerie, pe masura. Altfel vei dormi sub o plapumă cu ghemotoace, cearceaful o sa se faca funie, iar pernele vor fi tari, pentru ca fetele de perna sunt prea mici.

lenjeria de pat (2)

◊ Daca ai o saltea expusa, lenjeria trebuie sa fie suficient de mare pentru a imbraca salteaua si in partile laterale. Astfel o feresti de murdarie si fixezi cearsaful. O solutie foarte practica este husa pentru saltea, cel putin doua pentru fiecare saltea, ca să le poti schimba, cel mai bine la fiecare trei-patru luni.

◊ Alege mereu fetele de perna pe masura pernei. Cele prea mari sunt foarte inconfortabile si te vei trezi dimineata cu fata plina de dungi. Ideale sunt cele cu nasturi. Exista fete de perna cu fermoar, dar oricat de bun ar fi, acestea se strica repede.

◊ Pretul pentru lenjeria de pat reprezinta, in cea mai mare masura, calitatea materialul. Cel mai recomandat este bumbacul gros, batut, cu fir rasucit, de tipul damascului. Rezista la foarte multe spalari, nu se deformeaza, suporta inalbitori (naturali sau chimici), te protejeaza cel mai bine, previne transpiratia din timpul noptii si este foarte frumos.

lenjeria de pat (3)

Lenjeria de pat de bumbac trebuie calcata, cel putin la două-trei utilizati o data.

◊ Culoarea pentru lenjeria de pat este foarte importanta. O lenjerie de pat de culoare galbena produce iritare si neliniste, spre deosebire de una in nuante lila care linisteste. Nu o sa gresesti niciodata cu lenjeria alba, clasica. Binevenite sunt si cele gri, dar si cele negre mai ales daca sunt din matase sau materiale satinate.

◊ Imprimeurile sunt si ele o solutie buna, dar lenjeria de pat cu imprimeuri se va strica cel mai repede in timp.

Sursa foto: pixabay.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.