Locul potrivit pentru plantele din casa

Plantele din casa sunt prietenii tai. Te poti bucura de beneficiile pe care le aduc plantele din casa avand grija de ele, iar grija pe care le-o porti se intoarce tot la tine, pentru ca plantele din casa vor avea la randul lor grija de tine.

Pozitia pe care o alegi pentru plante este prima ta dovada de dragoste pentru ele.

plantele din casa (3)

 

Exista plante care se simt bine in camera de zi, in timp ce altele prefera baia, bucataria sau zonele mai putin luminate. Nu doar lumina conteaza atunci cand alegi pozitia corecta pentru o noua planta de apartament. Multe plante nu suporta curentii de aer, dar exista plante care se simt bine in bataia ”vantului”. Printre plantele care ar putea fi asezate in zonele unde este curent de aer se numara agalonema, clivia, iedera, fatsia, cissus, aspidistra, voalul miresei si tradescantria.

Camera de zi este zona cea mai adapostita din casa, daca este sa privim din perspectiva plantelor. Aici au un mediu ferit, lumina si caldura. Cele mai bune alegeri pentru camera de zi sunt: begonia, dieffenbachia, ficusul, yucca, filodendronul, rododendronul, dracaena sau euphrobia.

Baia poate sa fie si ea un loc bun pentru unele plante din casa. Plantele care pot fi tinue in baie sunt cele care suporta variatii de temeperatura si umezeala. Acestea sunt: adiantum, calathea, cissus, ficus, peperomia, filodendron, cyperus. Cyperus alternifolius este o planta care prefera umbra, iar radacinile ei trebuie tinute intr-o continua umezeala, astfel ca baia este un loc foarte potrivit.

Nu exclude nici domitorul cand te gandesti la plantele de apartament. Fereastra este cel fireste mai potrivit loc, dar nu e singurul, poti tine langa pat, pe noptiera un ghiveci cu o floare exotica usor de cultivat, precum cyclamen, violeta de Parma, iasomia de China.

Bucataria nu trebuie uitata cand vine vorba de alegerea unui loc si de pozitia corecta a plantelor, begonia, urzicuta decorativa, iedera sau violeta de Parma, se simt perfect in bucatarie, daca au lumina.

Sursa foto: pixabay.com

2 comments on “Locul potrivit pentru plantele din casa”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.