Masa din casa, masa multifunctionala

Masa din casa, masa multifunctionala

Masa din casa este una din piesele de mobilier esentiale, dar functionalitatea sa depinde de mai multi factori si de locul in care este amplasata. Masa din casa poate sa fie o piesa de mobilier incomoda care ocupa loc inutil, sau poate sa fie parte activa la viata familiei. Ce anume face diferenta? Functionalitatea sa si locul unde este amplasata.

Masa din casa poate sa fie masa multifunctionala, o necesitate in apartamentele moderne, in casele de azi, in general. Masa din casa a pierdut rolul de loc pentru stat la masa si a capatat functii multiple si poate sa fie un loc functional pentru toti din casa, dar pentru aceasta trebuie indeplinite cateva conditii.

Vorbim despre ce inseamna masa multifunctionala ai cum devine o masa cu adevarat multifunctiona.

Materialul din care este facuta masa este unul din elementele necesare pentru o masa multifunctionala. O masa de lemn, usor de intretinut este o conditie pentru o masa multifunctionala. Calitatea buna a lemnului, modul in care acesta este protejat si permite curatatea acesteia, face din masa un loc in care se pot desfasura mai multe activitati. Se poate manca, copiii se pot juca, cei mari pot lucra, iar lemnul poate fi curatat usor daca se murdareate. Masa multifunctionala trebuie protejata cu un lac pentru lemn rezistent la apa si impermeabil.

Dimensiunea mesei este un alt element care face din ea masa multifunctionala. O masa mare este mereu utila si necesara in casa. O masa mare este locul perfect pentru luat masa, pentru momentele pertecute cu prietenii, dar si pentru desfasurarea simultana a mai multor activitati.

Un alt element care face diferenta intre o masa cu destinatie unica si masa multifunctionala este locul in care acesta este amplasata. Masa multifunctionala este pozitionata intr-o zona de tranzit din casa sau in camera de zi. Un loc ideal este la interferenta dintre camera de zi si bucataria deschisa, ceea ce face din masa multifunctionala o zona pe care o pot folosi toti membrii familiei.

Masa din casa, masa multifunctionala (3)

Masa din casa cu rol multifunctional poate sa fie biroul de lucru, biroul copiilor, locul unde pregatesti masa si terenul de joaca de la o partida de carti pana la un joc de strategie jucat de toata familia. In functie de necesitatile familiei si de ritmul acestia, masa multifunctionala poate sa fie loc pentru calcat, locul unde poate fi instalat un calculator sau locul care sa fie, pentru un oarecare interval de timp, spatiul de lectura.

Nu trebuie omis faptul ca o masa multifunctionala poate sa fie chiar si o masa pliabila, a carei suprafata de lucru sa poate fi variata in functie de nevoie si de scopul urmarit. Pentru ca o astfel de masa sa fie cu adevarat practica una dintre conditiile de baza este aceea ca masa sa fie foarte stabila. Functionalitatea unei mese depinde in mod esential de spatiul din jurul ei si de calitatea ai confortul scaunelor.

Sursa foto: pixabay.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.