Metode simple de infrumusetare a ghivecelor

Am adunat cateva idei simple de infrumusetare a ghivecelor. Le poti aplica la tine acasa foarte simplu, fara mari complicatii. Efectul este insa mult mai mare decat efortul investit in imbunatatirea aspectului acestor ghivece pentru flori. Strategia noastra si ideile d emai jos sunt utile indiferent ca este vorba despre ghivecele din gradina, de cele din casa sau din balcon si nu conteaza daca sunt ghivece din plastic, pamant sau adaptate si transformate in ghivece din alte recipiente.

Inainte de a vorbi despre aceste solutii de infrumusetare a ghivecelor este important de spus ca plantele – indiferent daca stau in casa sau afara se simt cel mai bine in vase de lut, eventual de lut nesmaltuit. Exista insa si plante foarte tolerante care vor suporta sa-si faca casa intr-o oala veche sau intr-un recipient de plastic, dar sunt si plante fandosite care nu vor tolera decat vasele de lut.

infrumusetarea ghivecelor

Vasele din plastic,cele din lut smaltuit  s epreteaza foarte bine pentru a fi aurite. Foloseste o solutie aurie pentru pictura pe baza de ulei, pentru ca este mult mai rezistenta si finiseaza cu un spray auriu pentru ca totul sa fie perfect, la final. Nu pune planta in vasul infumutetat mai devreme de o saptamana pantru ca toate substantele nocive sa se evapore.

102745727.jpg.rendition.largest.550

Restuile din panza sunt ideale pentru a infrumuseta ghivecele pentru plante. Dar, solutia este buna doar pentru vasele din plastic care nu permit transferul de umezeala. Trebuie sa ai mare grija pentru a nu murdari suprafata acestei noi fete pe care o dai ghivecelor pentru plante, pentru ca mare parte din efectul placut dispare. Partea buna este ca se poate reface usor. Lipeste bine cu clei (clei de oase – este cea mai buna solutie), materialul pe vas. Impregneaza bine materialul in clei si abia apoi lipeste-l si lasa-l sa se usuce bine.

102745732.jpg.rendition.largest.550

Culorile acrilice pastelelate sunt cea mai buna solutie dintre cele simple de infrumusetare a ghivecelor. Combina mereu culoarea aleasa cu alb pentru a da greutate si profunzime nuantelor si pentru a reusi nuantele delicate si pastelate ca cele din imagine. Cele mai bune alegeri, verdele, albastrul, griurile si rozul. Poti sa folosesti vopsele acrilice pentru vasele din plastic pentru cele din metal si pentru cele din lut, acest tip de vopsea fiind cea mai versatila dintre toate. La final foloseste un lac incolor pentru a proteja culoare si pentru a o face mai rezistenta in timp.

102745729.jpg.rendition.largest.550

Decupajul este o solutie buna si extrem de eleganta printre cele simple de infrumusetare a ghivecelor. Foarte sincer solutia cu servetele nu este printre cele mai simple, dar tehnica in sine nu este complicata si cu putina rabdare o poate aplica oricine.  Decupajul este o buna solutie pentru vasele de lut, mai ales pentru cele nesmaltuite. Se poate aplica si pentru altfel de vase, dar rezultatul final poate lasa de dorit.

102745735.jpg.rendition.largest.550

Transferul de imagine este tehnica complicata dar nici pe departe imposibila. Dificulatea consta in agasi imaginile si materialele care sa faca posibil transferul de imagini. In ceea ce priveste imaginile, posibilitatile sunt limiteate doar de ceea ce gasesti.

102745733.jpg.rendition.largest.550

Exista in magazinele pentru bricolaj o solutie de tip spary care imita aspectul de piatra. Efectul este foarte special. Trebuie sa adaptezi culoarea de baza la solutiei din spay la cea de fond a ghiveciului. daca este piatra alba, atunci vopseste vasul cu o culoare alba acrilica. Poti adauga detalii lipite cu clei si apoi aplici textura finala.

102745731.jpg.rendition.largest.550

Poti sa folosesti un marker permanent. Si aici trebuie adaptate culorile, dar un marker iti permite sa-ti etalezi talentele de deseantor si sa fac ce modele vrei tu. Lacul final si culoarea de baza, pentru uniformizare sunt etape obligatorii.

Citeste si:

Sursa foto: gardening/design/projects

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.