Mierea de albine. Utilizari speciale

Mierea de albine. Ultilizari speciale

Mierea de albine este alimentul minune pe care nu-l aduc in dar albinele. Mierea de albine este un substit ideal pentru zahar, dar are si foarte multe alte utilizari dincolo de acestea, pentru casa, frumusete si sanatatea trupului.

Da stralucire parului
Se dizolva o lingurita de miere intr-o cana cu apa calda, aplicandu-se amestecul pe parul proaspat spalat. Efectul este similar cu al unui balsam natural cu mare putere de hranire si hidratare pentru firul de par.

Pentru ten
Din miere pot fi preparate o multime de masti pentru fata, insa poate fi utilizata si ca atare, aplicadu-se timp de 15 minute pe tenul spalat cu apa calda. Se inlatura cu apa rece.

Pentru a trata acneea
Se aplica un strat subtire de miere pe zonele afectate, lasandu-se o jumatate de ora. Procedeul se reia mai multe zile la rand. Efectul este spectaculos.

Balsam de buze
Mierea de albine este un reprezinta un remediu ideal pentru ingrijirea buzelor, putand fi folosita ca atare sau in combinatii diverse (cu ceara de albine, uleiuri extravirgine etc.) pentru obtinerea de balsamuri naturale folosite in acest scop.

In apa de baie
Doua linguri de miere, plus doua linguri de ulei de masline adaugate in apa de baie sunt secretul reginelor pentru o  piele catifelata in mod natural.

Dezinfectarea ranilor
Mierea are in mod natural proprietati antimicrobiene si cicatrizante, de aceea poate fi folosita ca prim dezinfectant in cazul taieturilor si arsurilor, aplicandu-se pe locurile afectate.

Tratarea colitelor si enterocolitelor
Actiunea antimicrobiana a mierii o face utila in accelerarea vindecarii unor astfel de afectiuni. Se consuma in acest scop cate o lingurita diluata intr-o cana de apa sau ceai, de trei ori pe zi.

Inlaturara anxietatea
Amestecata cu ceai de plante, mierea are proprietati calmante, contribuind la reducerea tensiunii psihice.

Trateaza insomniile
O lingurita de miere inainte de culcare poate aduce somnul mai usor, printr-o actiune la nivel hormonal.

Calmeaza durerile de gat
Mierea este un remediu foarte cunoscut pentru tratarea durerilor de gat aparute de caz de raceli, viroze, gripe. Pentru un mai bun rezultat, se combina cu suc de lamaie, si aceasta avand proprietati dezinfectante.

Sursa foto:  pixabay.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.