O lumanare intr-o portocala. Simplu si frumos

O lumanare intr-o portocala. Simplu si frumos

O lumanare intr-o portocala este ideea perfecta pentru a decora si infrumuseta casa de Craciun, dar nu numai de Craciun. Poti sa folosesti atat coaja de portocala, dar si pe cele de grapefruit, mai ales ca aceastea din urma au coaja mai groasa, iar unele fructe se curata foarte usor.

Ca sa faci o lumanare din portocala ai nevoie de ceara de albine, ceara sintetica sau seu, dar poti sa folosesti si ulei. Adauga cateva cuisoare, care pot decora lumanarea si foloseste si ulei esential de portocale pentru a face nu doar o lumanare din portocala ci si una care sa aiba aroma de… portocala, sau scortisoara si vanile.

O lumanare intr-o portocala. Simplu si frumos

Procedura este foarte simpla. Trebuie curatat miezul din portocala, cu atentie pentru a nu rupe coaja. Poti sa folosesti portocale intregi sau sa le tai in doua. Coaja se umple cu ceara topita. Ca sa nu ai probleme, pune coaja intr-un vas cu apa rece pentru ca ceara sa se intareasca repede. Daca folosesti ulei, ai grija sa pui coaja intr-un vas care sa functioneze ca suport. Adauga cuisoarele, pe post de decor si gata!

lumanare intr-o portocala (3)

O lumanare din portocala este ideala pentru a decora mesele de Craciun si casa. Un avantaj pe care il are aceasta lumanare intr-o portocala este ca ceara pastreaza coaja proaspata pentru o saptamana si chiar mai mult. Oricum materie prima pentru a face o lumanare din portocala ai din belsug, iarna fiind sezonul portocalelor. Pentru a face rost de ceara, ceara sintetica din lumanarile simple si albe care se gasesc la discretie in comert, este cea mai buna alegere.

Refoloseste fitilul lumanarilor din comert, pe care il recuperezi topind ceara. Ceara sintetica se topeste cel mai bine in vase puse in recipiente cu apa fierbinte. Temperatura la care ceara se lichefiaza si curge este de circa 70 de grade.

One comment on “O lumanare intr-o portocala. Simplu si frumos”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.