Oglinda, un element esential pentru casa ta

oglinda (4)

O casa fara oglinzi nu se poate si asta pentru ca oglinda este unul din elementele esentiale de decor din casa cu multiple roluri si efecte. O camera oarecare poate deveni o incapere stralucitoare prin simpla amplasare a unei oglinzi sau a mai multe oglinzi. Oglinda de acasa modifica prin jocul de lumini si umbre pe care il aduce intreaga dinamica din camera.

♠ O oglinda face o camera sa para mai mare, mai luminoasa si mai eleganta. Francezii au fost cei care au folosit pentru prima data, in mod intens, oglinzile in decorarea incaperilor. Ei au fost cei care au pus oglinzi imense pe pereti, si tot ei au schimbat sticla usilor cu oglinda.

♠ Este esential locul in care asezi oglinda raportat la fereastra. Locul ideal este pe peretele opus pentru ca in felul acesta oglinda o sa reflecte fereastra.

oglinda (1)

♠ Poti pune o oglinda si pe peretii lateriali ai ferestrelor, dar la distanta suficient de mare pentru a reflecta lumina naturala. in felul acesta faci un joc de lumini si camera devine mai luminoasa.

♠ Esentiala este dimensiunea unei oglinzi, rama si numarul acestora, in cazul in care alegi sa folosesti o combinatie de oglinzi. Imaginile atasate articolului arata ca mai multe oglinzi combinate simetric sau asimetric – cu respectarea unor regului pot modifica foarte simplu intreaga dinamica a incaperii.

oglinda (2)
♠ Poti aseza pe un singur perete mai multe oglinzi de aceiasi forma, dar cu dimensiuni diferite sunt ideale pentru combinatii asimetrice, in timp de oglinzile identice se preteaza pentru combinatii simetrice de mare efect pentru hol, camera de zi sau dormitor. Pentru aceasta conteaza atat marimea oglinzii cat si rama acesteia. Foloseste rame de lemn, sau metalice, dar mereu in ton cu restul decorului din camera. O rama impodobita pune in valoare si oglinda si camera in care aceasta se afla.

oglinda
♠ Oglinzile pot avea forme diferite si pot fi combinate impreuna. Conditia este sa nu aiba rame. Poti sa folosesti rame diferite doar pentru a aranja asimetric oglinzile.

oglinda (3)
♠ Una peste alta cand vine vorba despre oglinzile din casa si despre potentialul acestora solutiile sunt infinite si tin d eimaginatia ta. Ceea ce trebuie spus este ca nu se poate o casa fara oglinda si ca oglinda este unul din elementele de decor esentiale.

Sursa foto: homedit.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.