Organizarea dulapului. Trucuri sfaturi si cateva idei

Mai multă ordine în casă înseamnă, printre altele, un dressing plasat corect și bine compartimentat. Afla cateva trucuri bune pentru organizarea dulapului. Pe unele le stii, pe altele nu. Oricum citeste pentru ca este util!

Organizarea dulapului (1)

◊ Alege mereu un dulap cu usi glisante. Vei castia saptiu iar dulapul, oricat va fi de mare isi va gasi un loc potrivit in casa.

◊ Nu omite holul sau chiar sufrageria pentru a aseza un dulap voluminos. Aseaza-l pe un perete, astfel incat sa fac corp comun cu acesta si sa para „de acolo”. In aceste conditii usile glisante sunt ideale. In plus alege un dulap in culoarea peretilor, sau vopseste peretii in culoarea dulapului. O sa devina „invizibil”.

◊  Aranjează totul dupa un anume criteriu pe care il stabilesti singura. Haine de toata ziua si haine de gala, pe categorii (haine, pantofi, sacouri, bluze etc) sau pe culori.

◊ Zona dedicată umerașelor trebuie sa fie suficient de inalta si de lata pentru ca obiectele de imbracaminte sa stea bine. Aşază pantofii pe etajere, accesoriile într-o cutie, ca să le găseşti uşor, iar lenjeria intimă şi ciorapii în sertare (separate).

◊  Dacă ai depozitat toate lucrurile mărunte în cutii, îţi va fi uşor să le gasesti. Pungile cu vid sunt utile pentru îmbrăcămintea pe care o foloseşti foarte rar sau pentru cea care nu mai este de sezon. Lenjeriile de pat si prosoapele nu au ce cauta in dulapul pentru haine, si trebuie sa aiba un spatiu separat.

◊ Nu omite spatiul de deasupra dulapului unde poti pune cutii, dar nici pe cel de jos unde poti depozita (sub sectiunea bluze si camasi), cutii. Vei avea o stare de bine știind că găsești ușor ce ai nevoie.

◊ Nu uita ca hainele au nevoie de spatiu, nu sa fie ingramadite in sifonier, asa ca ai grija ca umerasele sa pastreze spatiu suficient intre ele. Altfel vei scoate hainele sifonate si materialul lor nu va putea respira. Doneaza, da de pomana ce nu ai mai purtat in ultimul an, pentru a nu pierde controlul asupra a ce ai in sifonier.

◊ Arunca hainele uzate. Oricat de greu ti-ar fi sa renunti la unele dintre hainele tale preferate, trebuie sa o faci. Este pentru binele sifonierului si pentru binele noilor articole vestimentare, care trebuie sa aiba prioritate pe rafturi. La fel ar trebui sa procedezi si in cazul pantofilor.

◊ Sorteaza hainele in functie de grosime. Dupa ce ai scapat de hainele uzate, te poti ocupa de cele in stare “de functionare”. Sorteaza-le pe toate in functie de grosime. Apoi le poti aranja in functie de culori, daca doresti.

Sursa foto: pixabay.com

4 comments on “Organizarea dulapului. Trucuri sfaturi si cateva idei”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.