Patul bebelusului. Ce conteaza

Patul bebelusului este esentiale. Copilul mic trebuie sa fie in perfecta siguranta in patutul sau, iar patul bebelusului trebuie sa respecte o suma de reguli de baza, care sunt o imbinare exceptionala intre estetic, practic si sigur.

Patul bebelusului este cuibul lui. Primul loc, cel mai important loc si trebuie sa fie locul perfect!

In primul sau an de viata micutul va petrece mai mult timp in patutul lui, deci confortul si siguranta lui sunt esentiale si sunt mai importante decat detaliile estetice.crib-1306995_960_720

Patul bebelusului estesingurul loc din camera bebelusului in care acesta sa poata fi lasat nesupravegheat pentru anumite perioade de timp. Patutul bebelusului este in general folosit pana la varsta de doi-trei ani uneori chiar pana la patru ani, cand micutul trece intr-un pat mai mare. Asta in cazul fericit incare cel mic nu cucereste patul parintilor si ramane acolo!

♥ Patul nu se cumpara pe fuga, ci pe indelete si dupa ce iei in calcul o serie de detalii, toate foarte importante.
♥ Ca regula de baza, cuibul trebuie sa aiba colturile rotunjite, marginile netede si o constructie stabila si solida. Sipcile patului nu trebuie sa fie o distanta mai mare de cinci centimetri, pentru a nu permite copilului sa isi prinda capul sau mana si sa ramana blocat.
♥ Patutul bebelusului trebuie sa fie foarte solid, iar asamblarea lui trebuie sa se faca cu suruburi ingropate. Laterala mobila a patutului trebuie sa se miste usor, fara zgomot si sa nu puna in pericol in nici un fel copilul.
♥ Patutul bebeluslui este, in general, facut din lemn de esenta tare, precum artar, frasin, fag sau stejar, si vopsit cu emailuri omologate din punctul de vedere al sigurantei, pe baza de apa, fara coloranti si fara plumb.
♥ O buna alternativa o reprezinta variantele la mana a doua, adica patrile deja folosite de un alt bebelus. Un patut bine facut poate “duce” mai mult de un copil, dat chiar si asa merita o revizie generala, trebuie atent curatat, iar ceea ce se refoloseste este doar scheletul de lemn al patului, nu si salteaua sau lateralele protectoare care trebuie sa fie noi.
♥ Salteaua este unul din elementele esentiale. Acesta trebuie sa fie tare si sa se incadreze perfect in cadrul patului. Nu trebuie sa existe spatii intre patut si saltea. Daca poti introduce doua sau mai multe degete intre patut si saltea, atunci salteaua este prea mica. Pediatrii si neonatologii sugereaza folosirea saltelelor din fibra de cocos, care nu provoaca nici un fel de alergii, sunt destul de tari pentru a-i sustine coloana, dar totusi comode si, datorita structurii lor, permit circularea aerului, si astfel scade riscul de sufocare.

baby-cot-bc26-nat-01♥ Cumpara un patut cu suport de saltea reglabil pe inaltime. Astfel, vei putea sa o cobori pe masura ce bebelusul creste. Cel mai inalt nivel este potrivit pentru primele trei luni. De indata ce bebelusul poate sta in sezut sau chiar in picioare, trebuie sa cobori salteaua ca nu cumva bebelusul sa cada accidental peste margine. Asadar, asigura-te ca asezi salteaua la un nivel care sa-i ajunga pana la umeri atunci cand sta in picioare.

In general, patul bebelusului are forma dreptunghiulara, cu dimensiuni standard de 120 de centimetri lungime pe 60 de centimetri latime. Totusi, vei descoperi in magazine ca unele modele sunt disponibile in forma rotunda sau ovala. Sunt toate foarte bune, atata vreme cat respecta regulile de siguranta. In imaginea atasata ai dimensiunile ideale pentru patul bebelusului.

Citeste si:
Mobila adaptata pentru camera copilului

Sursa foto: pixabay.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.