Perdele albe. Mereu cea mai buna alegere

perdele albe

De regula perdelele trebuie asortate cu restul detaliilor de culoare din casa, dar cea mai buna alegere raman mereu perdelele albe. Daca alegi perdele albe indiferent de cromatica incaperii, solutia se va deovedi mereu una inspirata.

Ceea ce poate face diferenta in mod absolut si poate da eleganta, farmec si personalitate unei incaperi este tesatura pe care o alegi pentru perdele, deoarece aceasta are un rol hotarator in impactul vizual al acestor accesorii decorative textile. Voalul subtire, de proasta calitate, cu un luciu indoielnic ar trebui evitat, deoarece nu va face decat sa stirbeasca din frumusetea spatiului pe care vrei sa-l decorezi.

Satinul sau tesaturile fine din in, bumbac si matase sunt o alegere buna. Chiar daca sunt mai scumpe, durata lor de viata in deplina stralucire este lunga si merita considerate ca fiind o investitie pe termen lung pentru casa. O alternativa sunt materialele sintetice sau cele in amestec de fibre naturale cu fibre sintetice.

Un material bun, de calitate, cade frumos, lasa senzatia ca are greutate, chiar daca este subtire, este placut la atingere, se comporta bine la spalat si nu se calca greu. Toate acestea sunt calitati esentiale pentru perdele, iar cele albe au nevoie din plin de toate aceste atuuri.

Perdelele albe – decor luminos

Indiferent de stilul de amenajare al spatiului pe care il decorezi, indiferent de paleta cromatica a finisajelor si mobilierului, un set de perdele albe va completa foarte bine tinuta intregului decorul. Insa pentru ca albul sa „dea bine”, ar trebui sa ai grija si asupra carui model te vei opri. Aerul diafan pe care trebuie sa-l transmita perdelele sau draperiile albe se va obtine numai daca vei evita suprapunerea mai multor straturi consecutive sau daca vei evita modelele incarcate, cu lambrechin (cele cu material infasurat pe galerie).

Alege perdele albe simple, drepte. Sunt la fel de frumoase si cele care au o nunata fina de crem, gri sau roz pal. Ceea ce stie putina lume este ca albul este una din “culorile” cu cele mai multe nunate, in plus fiind cea care are darul minunat de a imprumuta culoare din ambientul general. Exista alb de lapte, alb de plumb, alb de luna, alb de zapada, alb fildes, alb smantana, alb gri, alb galben si alb albastru. Ai de unde alege!

Perdelele albe trebuie sa indeplineasca o conditie fara de care tot farmecul lor dispare: sa fie mereu imaculate, asa ca trebuie spalate la fiecare trei luni pentru ca stralucirea lor sa insenineze si sa lumineze casa.

 

Sursa foto: pixabay.com

3 comments on “Perdele albe. Mereu cea mai buna alegere”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.