Perdelele scurte – o alegere fara greseala

Intr-o bucatarie fie ea mai mare sau mai mica o perdea lunga este relativ nepotrivita poate fi nepotrivita si incomoda, cele mai potrivite in acest caz fiind modelele scurte, perfect adaptate dimensiunilor ferestrei.

perdele scurte (5)

S-a folosit matase sintetica imprimata

In functie de stilul de amenajare al bucatariei, de preferintele si de gusturile personale ale fiecaruia dintre noi, se poate alege dintr-o varietate de modele de perdele scurte special concepute pentru fereastra din bucatarie. Aceste modele sunt cu atat mai potrivite in cazul bucatariilor cu mobilierul si blatul de lucru amplasate in dreptul geamului, situatie in care perdelele lungi chiar nu au ce cauta.

perdele scurte (1)

Panza topita de in uni si panza topita de in imprimata

Din pacate, perdelele gata confectionate sunt absurd de scumpe, asa ca cea mai buna solutie este sa cauti un material potrivit (in ciuda ideilor preconcepute sunt foarte multe tipurile de tesaturi care pot sa functioneze foarte bina ca perdele) si sa le faci la croitoreasa din cartier.

perdele scurte (6)

Matase

Poti sa le confectionezi chiar tu, fara efort. Singura conditie este sa gasesti materialul potrivit, in nuante care sa se asorteze cu celelalte elemente principale ale decorului: mobilierul si finisajele.

perdele scurte

Tul colorat/tul alb

Daca iti displac perdelele clasice si le consideri nepotrivite pentru decorul bucatariei tale, poti alege sa-ti ornezi fereastra cu storuri romane din panza. Acestea isi gasesc locul atat in bucatariile amenajate in stil clasic cat si in cele moderne. Diferenta o fac materialul, nuanta si imprimeul alese.

perdele scurte (2)

Tul colorat si alb cu imprimeuri

Spre deosebire de majoritatea perdelelor obisnuite pentru bucatarie, storurile romane prezinta un alt avantaj si anume acela ca pot proteja incaperea de razele puternice ale soarelui (fac referire la situatii in care lumina naturala intensa este deranjanta) sau pot conferi intimitatea necesara in orele serii bucatariilor aflate la parterul unui bloc si in acest fel expuse privirilor trecatorilor.

perdele scurte (3)

Panza de in tesuta

Sistemul de actionare este foarte simplu, oarecum similar jaluzelelor orizontale, diferenta fiind desigur din punct de vedere al aspectului, storurile romane fiind in avantaj clar.

 

Sursa foto: aliexpress.com

One comment on “Perdelele scurte – o alegere fara greseala”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.