Petele se curata fara chimicale

In ciuda parerilor ca „nu se poate”, se poate. Iar pete obisnuite se pot curata fara chimicale.

Iata cum si ce poti curata fara chimicale.

Ochelari, oglinzi si suprafete din sticla. Incalzeste doua cesti de otet alb in cuptorul cu microunde sau pe flacara pana incepe sa clocoteasca. Lasa-l sa fiarba cateva minute. Amesteca otetul fiert (scopul fierberii este indepartarea oricaror urme de apa) cu o cana de apa distilata si pune solutia intr-un pulverizator. Poti curata tot ceea ce inseamna sticla cu aceasta solutie. Sterge cu carpe din microfibra.

Petele se curata fara chimicale (1)

Interiorul vazelor cu gat ingust, portelanuri patate. Foloseste o carpa putin umeda inmuiata in pudra de amoniac. Freaca portelanurile patate si apoi clateste. Sticlele si vasele cu gat ingust murdare se curata cu o solutie de amoniac (o lingura de pudra la o cana de apa fierbinte). Pune solutia in vaze si las-o sa actioneze. Solutia de amoniac curata foarte repede si foarte bine. In sticlele murdare pune orez nefiert si agita bine impreuna cu solutia de amoniac.

Urmele de ceara de pe candelabre sau sticle. Le pui in congelator pentru o ora. Ceara o sa devina casanta si se poate indeparta fara nici un fel de probleme. Poti incerca si cu apa clocotita. Lasa ceara sa se topeasca, si cu grija, ca sa nu te arzi, folosind o perie indeparteaza toate urmele de ceara.

Urmele de umezeala de pe mobila. Aici nu este vorba despre a curata fara chimicale, ci mai degraba de a repara fara chimicale. Solutia este sa stergi foarte bine locul si sa pui pe urma, direct pe lemnul stricat maioneza veritabila, facuta din galbenus de ou si ulei. Lasa maioneza sa actioneze 10-12 ore si eventual repeta operatiunea. Urma dispare!

Toate barele si manerele nichelate din bucatarie se pot curata si mentine stralucitoare daca sunt curatate cu suc simplu de lamaie. Curata toate piesele nichelate cu suc de lamaie apoi sterge cu o carpa moale si curata. Lamaia face ca amprenetele si petele sa ramana la distanta o vreme.

Sursa foto: photl.com

2 comments on “Petele se curata fara chimicale”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.