Piatra aliatul tau in amenajarea gradinilor

Piatra este aliatul tau in amenajarea unei gradini, dat fiind faptul ca imbogateste decorul vegetal  intr-un mod elegant si atragator. Piatra este mereu o alegere buna.

Frumusetea pietrei naturale face ca aceasta sa fie printre materialele preferate in realizarea cailor de acces in gradina sau in curtea casei. Avantajele pietrei naturale sunt multiple: de la rezistenta ei si pana la aspectul care se poate imbogati odata cu trecerea timpului, piatra naturala ramane materialul ideal pentru pavarea aleilor.

piatra (1)

Trebuie bine ingropata in sol si asezata la distanta una de alta. In rosturi  iarba si vegetatia spontana vor completa decorul.

Nu doar aleile dau farmec unei gradini, ci si micile borduri care traseaza cu eleganta limita dintre caile de acces si spatiul verde din juriul casei tale. Foloseste piatra cubica, bolovani de rau sau pietre mari asezate in siruri.

Mobilierul de gradina din piatra este una din solutiile superlative pentru amanjarea gradinilor, iar solutiile sunt dintre cele mai diverse. Exista piese de mobilier de gradina din piatra, care practic sunt fara moarte, dar inainte de asta cauta un pietrar batran si cere-i sfatul. S-ar putea sa poata face lucruri incredibile.

piatra (2)

Aspectul general al gradinii tale poate fi imbunatatit prin adaugarea unor accesorii si decoratiuni din piatra care se potrivesc cu stilul bogat si natural al decorului verde. Bancutele miniaturale, statuile de diferite dimensiuni, fantanile arteziene sau fantanile pentru pasari sunt elemente cu rol decorativ care pun in valoare o gradina bine amenajata.

piatra (4)

Nota personala a unei gradini este data si de accesorizarea acesteia cu elemente de decor care sa fie cat mai aproape de starea lor naturala. Placile de ardezie pentru trasarea unor alei in stil rustic prin gazon, bolovanii decorativi, slefuiti sau neslefuiti precum si piatra naturala de rau, asortata in functie de culoare, reprezinta tot atatea posibile elemente decorative.

Piatra este o buna solutie pentru cei care vor jardiniere de flori. Alege modele mari pe care sa le asezi in lcourile centrale ale gradinii, iar restul amenajarii o sa fie o joaca de copil.

Te-am convins, este piatra aliatul tau in amenajarea gradinilor

Sursa foto: pixabay.com

2 comments on “Piatra aliatul tau in amenajarea gradinilor”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.