Plante de apartament care infloresc iarna

Toamna si mai ales iarna, plantele, chiar daca stau in casa nu mai infloresc bogat. Exista insa si cateva fericite si binevenite exceptii de plante de apartament care infloresc iarna. Programate special pentru a-ti lumina sufletul si inima in zilele reci de iarna, aceste plante de apartament care infloresc iarna sunt o imensa bucurie. Sa mai spunem ca toate fac flori iarna, în perioada noiembrie-februarie.

Violeta de Parma – Traditional planta de apartament, Violeta de Parma sau violeta africană este una din aceste plante de apartament care infloresc iarna, ba chiar mai mult, iarna este perioada lor de glorie. Violeta iubeste lumina si se simte excelent la fereastra, iarna cand razele soarelui sunt oblice si nu cad niciodată direct pe frunzele ei. Violetele infloresc iarna in valuri daca la mijlocul toamnei imparti plantele in doua si le pui in ghivece mai mici. Acesta este si unul din secretele succesului pentru violete. Cu cat este mai mic ghiveciul cu atat o să faca flori mai multe. In ghivecele mari plantele au multe frunze si flori putine.

Plante de apartament care infloresc iarna (2)

Trandafirul japonez – O alta planta care infloreste iarna este trandafirul japonez. Planta deosebit de eleganta, acesta o sa faca flori toata iarna si te va bucura cu una dintre cele mai frumose flori de apartament. Florile sunt colorate in diverse nuante de la rosu, la alb, roz si pana la un spectaculos violet. Ca să te poti bucura de flori planta are nevoie de lumina, un ghiveci mare, temperaturi ridicate si neaparat constante si de ingrasamant administrat constant la fiecare 10-12 zile, in apa de udare. Uda trandafirul cu apa la temeperatura camerei si numai dupa ce la suprafata pamantul se usuca. Apa in exces, apa rece, pot provoca imbolnavirea plantei. Si, important, nu lasa apa sa balteasca in farfurie.

Plante de apartament care infloresc iarna (3)

Cactusul de Craciun sau Craciunita – este una din cele mai fumoase plante de apartament care infloresc iarna si face flori timp de 6-8 saptamani, la mijloul iernii. Această specie de cactus va inflori doar daca nu o muti din locul ei. Florile cactusului de Craciun pot fi albe, roz, rosii, violet, portocalii sau galbene.

Plante de apartament care infloresc iarna (4)

Poinsettia, Steaua Crăciunului – este o plantă perena, foarte usor de ingrijit, ce infloreste iarna. Farmecul acestei plante este dat de frunzele rosii. Poinsettia are nevoie de lumina intensă. Dacă nu are lumina isi pierde frunzele si moare.

Plante de apartament care infloresc iarna (6)

Kalanchoe blossfeldiana – este una dintre cele mai frumoase plante de interior care face flori iarna. Blossfeldiana adora temperaturile mai mari din casa, are nevoie de umiditate si lumina si este o adevarata bucurie cu florile ei delicate si viu colorate.

Plante de apartament care infloresc iarna (5)

 

Sursa foto: pixabay.com

3 comments on “Plante de apartament care infloresc iarna”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.