Plante de interior care curata aerul

Exista plante de apartament care au rol dublu: sunt decorative si curata aerul din casa. Vorbim despre patru dintre ele, foarte populare la noi.

Houseplants-for-Clean-Air-and-Better-Health-05-rubber-tree-slCap de lista este ficusul. Acesta nu doar ca este o planta care imbraca camera in care se afla, dar are si calitatea de a curata aerul din casa. Ficusul este originar din Africa si se simte bine in camere cu temperatura constanta. Are nevoie de apa. Frunzele ficusului, cele care functioneaza ca niste plamani, trebuie curatate periodic cu o carpa moale inmuiata in apa.

Houseplants-for-Clean-Air-and-Better-Health-06-fig-tree-slDracaena este o planta stufoasa deosebit de frumoasa si decorativa in interior. Planta este un bun emitator de ioni negativi, iar funzele mari si late functioneaza ca un filtru natural care purifica si curata aerul din casa. Are nevoie de apa cu masura, iubeste lumina si o temperatura confortabila, in jurul a 27-28 de grade Celsius.

Houseplants-for-Clean-Air-and-Better-Health-02-peace-lily-slSpathiphyllum sau crinul pacii este o planta tropicala care iubeste mediul de apartament si care trebuie tinuta in locurile semiumbrite ale camerei, pentru ca nu poate suporta actiunea direcata a razelor de soare. Frunzele mari curata aerul si imprastie ioni negativi. Planta trebuie udata in fiecare zi, iar funzele sterse cu delicatete, frecvent. Planta are efect slab toxic daca este ingerata motiv pentru care trebuie avut grija daca ai animale de companie curioase sau copii mici.

Houseplants-for-Clean-Air-and-Better-Health-04-spider-plant-slLimba soacrei sau Sanseviera este ultima din lista noastra, dar nu cea din urma planta de apartament care curata aerul. Limba soacrei este si ea foarte populara, tolereaza lumina scazuta  si suporta sa fie udata neregulat. Este foarte verde si foarte decorativa mai ales in cazul plantelor mature cu frunze bogate.

Feriga. Temperatura de confort este intre 15 si 22 de grade Celsius. Iarna rezista la minus 10 grade Celsius, dar nu pentru multa vreme. Le afecteaza mai degraba temeraturile ridicate, de peste 30 de grade. In zilele foarte fierbinti trebuie udate din abundenta si racorite cu un dus, dar numai dupa ce trece canicula. Suporta locurile intunecate dar au nevoie de lumina macar cateva ore pe zi. In casa se simt excelent pe un  pervaz orientat spre est sau nord.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.