Plante ideale pentru terase si balcon

Toate plantele sunt ideale pentru balcon, dar unele sunt o alegere mai buna decat alta. In functie de plantele pe care le alegi pentru tarasa sau balcon acestea vor schimba complet imaginea si decorul din aceasta zona importanta din casa ta. Daca vei alege plantele potrivite acestea se vor dezvolta frumos si vor da un aspect luxuriant camerei exterioara a case, asa cum ar trebui sa fie numit balconul.

Cea mai buna solutie si plantele ideale pentru terase si balcon sunt cele adaptate la conditiile de clima ale locului, care suporta intensitatea luminoasa din balconul tau, care tolereaza curentii de aer si variatiile de temperatura. Daca vei alege plantele potrivite din punct de vede al climatului acestea se vor dezvolta bine, fara sincope si traume. In plus plantele agatatoare sunt mereu o buna si inspirata solutie si printre plantele ideale pentru terase si balcoane.

Iata care sunt propunerile noastre si totodata, acele plante ideale pentru terase si balcon.

Plante ideale pentru terase

Cerica (Hoya Carnosa), originara din sudul Asiei si Australia, este o planta cataratoare vesnic verde, cu frunze carnoase, ovale, si cu flori mici, cerate, dispuse in manunchiuri sub forma de umbrela sau glob si foarte parfumate. Ca planta de interior, Cerica isi pastreaza obiceiul de a se catara si creste destul de mult, depasind frecvent un metru lungime. Va trebui, asadar, sa ii asiguri un suport pe care sa se urce in voie.

Plante ideale pentru terase

Originara din regiunile fierbinti ale Indiei, thunbergia (Thunbergia grandiflora) prefera locurile insorite si calduroase, la adapost de curentii de aer, si o umiditate a aerului relativ crescuta. Nu-i cazul, insa, sa-ti faci probleme cu ingrijirea ei. Tunde din cand in cand thunbergia pentru a o ajuta sa creasca viguros si pentru a incuraja producerea de noi flori.

Plante ideale pentru terase

Gloriosa sau Crinul de Malabar, cum i se mai spune, incanta orice privire. Bobocii au o culoare verde pal si petalele indreptate in jos. Pe masura ce se deschid, petalele se incretesc pe margini si se arcuiesc pe spate, oferind privirii culorile lor spectaculoase, care variaza de la galben deschis pana la stacojiu, in functie de specie. Spre deosebire de rudele ei din familia crinului, Gloriosa este o planta cataratoare si, folosindu-se de varfurile frunzelor transformate in mici carcei, acopera suporturi, pergole si chiar terase si garduri.

Plante ideale pentru terase

Floare pasiunii este o mare iubitoare de caldura si lumina, asa ca vara o poti tine afara sau pe balcon. Ai grija doar sa aiba pamantul in permanenta umed. Iarna suporta racoarea, dar nu mai putin de 10°C, si trebuie tinuta intr-o incapere luminoasa si udata mai rar.

Plante ideale pentru terase

Iasomia de iarna (Jasminum polyanthum) transforma anotimpul friguros intr-o perioada plina de magie si parfum. Florile mici si delicate ca stelutele de zapada apar in prejma Craciunului si dureaza pana spre sfarsitul primaverii. Ca sa fii sigura ca te vei bucura de ele, ai grija ca incepand cu luna septembrie sa tii planta intr-un loc racoros (cca. 10°C), deoarece diferenta de temperatura dintre anotimpuri reprezinta un element foarte important in formarea bobocilor.

Citeste si:

Sursa foto: pixabay.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.