Plante medicinale, decor pentru balconul tau

Cateva vase cu plante medicinale pot sa fie decor pentru balconul tau. In plus poti profita de frumusetea plantelor, de aroma lor si de beneficiile pe le aduc aceste plante medicinale pentru sanatate. Daca vei cultiva cateva ghivece cu plante medicinale in balcon nu doar ca vei avea un decor minunat, dar vei avea si cele mai sanatoase si mai aromate ceaiuri, in conditiile in care plantele cultivate de tine, vor creste in conditii perfecte, fara chimicale, fara ingrasaminte artificiale.

Iar dragostea pe care o vei da ta acestor plante medicinale se va intoarce in folosul tau!

Plante medicinale• Aloe Vera – frunzele ascutite contin la interior un gel care vindeca arsuri si reface stratul pielii. Planta este foarte decorativa, daca este frumoasa, si este frumoasa daca ii acorzi putina atentie. Aloe Vera poate ajunge la circa un metru inaltime si are nevoie de un loc luminos cu acces la razele directe ale soarelui, ferit de curenti de aer. Aloe Vera nu face fata la temperaturi negative, asa ca iarna nu poate sta decat in locuri incalzite. Temperatura minima la care rezista este de 5-8 grade Celsius. Planta creste relativ repede.

• Menta este una dintre cele mai vechi plante medicinale cunoscute. Pe numele oficial Mentha piperita, aceasta este o planta perena, erbacee, cu frunze verzi puternic aromate si flori mici albastre. Radacina este profunda, motiv pentru care ai nevoie de un ghiveci inalt, tulpina este noduroasa, la plantele mai batrane, si ramificata. Prin tundere tufa devine si mai deasa, iar numarul ramificatiilor mai mare. Lasata libera, in gradina, de exemplu, creste bogat si poate ajunge pana la un metru inaltime. Este foarte decorativa si este extrem de eficienta in alungarea insectelor nedorite.

Menta face flori mici si albastre sub forma de inflorescenta in spic lung de 5-15 centimetri si infloreste in luna iulie. Poti creste menta din seminte, pe care trebuie sa le plantezi la inceputul primaverii. Dupa rasarire lasa doar cativa lastari pentru ca stimula dezvoltarea. Menta are nevoie de pamant nisipos, bine drenat si de calitate. Compostul organic este bine sa fie amestecat cu nisip steril sau pietris fin. Menta creste repede si pana in toamna poate forma o tufa considerabila. Rezista bine la frig si la canicula, suporta soarele, dar prefera un loc semi-umbrit.

Citeste si: Echiveria, una dintre cele mai frumoase plante suculente

• Echinacea – este foarte raspandita pentru siropurile de tuse obtinute din aceasta planta, dar si pentru utilizarea in stimularea sistemului imunitar. Este ideal sa o plantezi intr-o jardiniera pe care sa o ti pe podea pentru ca planta creste putin mai inalta. Nu ai nevoie de foarte multe plante pentru ca fiecare va face mai multe flori. Echinaceea (Echinacea purpurea) este unul dintre cele mai vechi remedii naturale folosite de indienii din America de Nord. Numita si Palaria Soarelui, era folosita de acestia pentru vindecarea ranilor si in tratarea racelilor si a starilor febrile. incepand cu secolul al XIX-lea, echinaceea devine cunoscuta ca planta medicinala si in Europa. Celebritatea si-a castigat-o prin efectele sale extraordinare asupra sistemului imunitar, fiind astfel recomandata in tratarea unei game foarte largi de afectiuni: de la banalul guturai, pana la diferite forme de cancer. Pentru a creste frumos planta are nevoie doar de un loc insorit si de un sol foarte bine drenat.

echinacea-413366_960_720
• Levantica este o alta planta minune care te elibereaza de starile de anxietate, nervoase si de tensiuni, pe care trebuie sa o ai la tine in gradina. Efectul sedativ al plantei, dar si calitatile antiinflamatorii si antibacteriene o recomanda ca un remediu perfect pe care il poti avea la tine acasa. Este o planta mediteraneeana, deci iubeste caldura si solul uscat. Germineaza usor, deci cel mai bine este sa o cresti din seminte. Nu exagera cu apa pentru ca ei ii place solul foarte uscat.

Citeste si: Plante cu potential toxic. E bine sa le cunosti!

Sursa foto: pixabay.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.