Pleduri si plapumi. Ce trebuie sa stii

blanket-582083_960_720

Pentru ca sunt indispensabile in casa trebuie sa stii cateva lucruri despre pleduri si plapumi. Daca folosesti pleduri si plapumi de calitate consumul de energie in casa scade, pentru ca poti reduce intensitatea surselor de caldura noaptea si seara. Pentru perioadele reci ale anului, cele mai bune sunt acele pleduri si plapumi care isi pastreaza capacitatea optima de incalzire. Plapuma si pledurile groase nu sunt neaparat si cele mai calduroase, calitatea materialelor fiind cele care fac diferenta.

Cele mai bune sunt cele pufoase si usoare, pentru ca retin mai bine caldura. Materialele cele mai potrivite sunt lana, microfibrele care formeaza o umplutura voluminoasa si usoara. Plapumile cele mai calduroase au o umplutura cu o greutate mica de mai putin de jumatate de kilogram pe metru patrat.

In anotimpurile de tranzitie, toamna si primavara cele mai bune pleduri si plapumi sunt cele care respira si reactioneaza la temperatura corpului. Ideale sunt cele din lana, par de camila, sau umplute cu fibre naturale. Fibrele sintetice neutre sunt ideale pentru persoanele care au reactii alergice, din categorie facand parte cele cu microfibre.

Cand vorba despre pleduri si plapumi pe langa materialul ales esentiala este si dimensiunea acestora. Ideal este ca acestea sa depaseasca dimensiunea patului cu un lat de palma pe fiecare laterala daca sunt pentru doua persoane. Dimensiunile ideale sunt 140 x 200 pentru cele destinate unei persoane si de 200 x 200cm, pentru un pat dublu.

Sursa foto: pixabay.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.