Podele pictate. Albe sau colorate

Culoarea podelelor este un detaliu aparent minor pentru interiorul casei tale, dar cu un efect urias.

Solutia cu podele pictate este una dintre cele mai rapide si simple metode prin care iti poti schimba si improspata rapid toata casa. Poti trece la treaba imediat ce este suficient de cald pentru a sta cateva ore cu geamurile deschise pentru ca vopseaua sa se usuce iar mirosurile sa iasa din casa.

Podele-vopsite-2

Cu podele pictate, in alb sau colorate cu modele schimbi complet decorul casei tale, fara costuri mari, mai ales daca ai parodeseli vechi de lemn care s-au si deteriorat.

Albul, folosit pentru vopsirea podelelor iti lumineaza casa, largeste spatiul si vei avea un decor curat si sanatos. Nu degeaba toate casele scandinave au podele albe. Tot ceea ce trebuie sa faci este sa cumperi cateva cutii de vopsea, in functie de suprafata pe care o ai de acoperit, pensule de diferite marimi, una mai mare pentru suprafete mari si una mai mica pentru suprafetele mai inguste si colturi.

podele-colorate-5

Inainte de a te apuca de treaba este foarte important ca podelele sa fie perfect curate, fara nici o urma de praf, pentru a evita imperfectiunile. Asadar, aspira mai intai podeaua, iar dupa aceea sterge-o si cu o carpa umeda, pentru a fi sigur ca nu mai ramane nici o pata. Dupa ce ai curatat bine podeaua, aplica un strat de grund pe baza de ulei, pentru ca vopseaua sa adere bine. Lasa grundul sa se usuce cel putin 24 de ore, apoi sterge din nou podeaua de praf si aplica un strat de vopsea alba pe baza de ulei. Aplica vopseaua intr-un singur sens, pentru a evita urmele. Pentru rezultate bune este nevoie de doua, chiar trei strauri de vopsea, pana se ajunge la o acoperire completa si uniforma.

A doua varianta este cea cu podele pictate in diferite culori sau cu modele. Podelele colorate sunt o solutie si o varianta pentru podelel de lemn. Podelele colorate se intretin usor, le poti da o noua viata, poti schimba foarte usor aspectul camerei si poti aduce nota personala in camera. In plus varianta de podele colorate insemana o buna solutie pentru reconditionarea podelelor si a parchetului din lemn. Pentru podelele din casa solutia vopsirii acestora cu sabloane este cea mai simpla si mai buna metoda.

New Picture (4)

Sablonul este un desen traforat, realizat pe carton, metal, plastic sau alte materiale, peste care apoi se aplica culoarea care ramane imprimata pe suprafata dorita. Realizarea unui decor cu ajutorul sabloanelor este simpla si rapida, iar decorarea podelei din lemn cu imagini pictate este o idee creativa si surprinzatoare. De asemenea, pictura pe lemn ofera posibilitati nelimitate pentru a realiza un decor unic.

Tot ceea ce ai nevoie pentru podele colorate sunt ideile pentru decorarea acestora si sabloanele potrivite. Poti alege solutii simetrice sau asimetrice, desene geometrice simple sau foarte complexe. In ceea ce priveste sabloanele le poti face singur sau le poti cumpara.

New Picture (3)

Pentru a avea podele colorate resusite acestea nu trebuie doar corect realizate, dar este necesar sa se integreze in decorul general al camerei si sa faca, cu aceasta, un tot unitar. Tine cont si de paleta cromatica folosita si nu te arunca la solutii foarte complicate. In ceea ce priveste vopseaua pentru podele colorate cea mai buna solutie raman vopselurile acrilice care au o excelenta aderanta si pe care le gasesti in cea mai larga paleta de culori.

Metoda de lucru este aceiasi ca si in cazul podelelor albe, singura diferenta fiind ca trebuie sa lucrezi cu ulta atentie atunci cand folosesti sabloane.

Sursa foto: lushome.com

2 comments on “Podele pictate. Albe sau colorate”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.