Portelanuri, decor pentru casa

portelanuri (2)

Nu face greseala de a tine toate piesele unui serviciu de portelanuri fine, ascunse prin dulapuri. Sau sa arunci piesele desperecheate. Toate aceste portelanuri fine pot sa fie solutii perfecte pentru decorul din casa.

Avem cateva idei care sa te ajute sa pui in valoare frumusetea fina si sa folosesti portelanuri pentru decorul din casa. Chiar si desperecheate piesele de portelan pot sa devina elegante si placute elemente de decor in casa. Un ceainic fin nu are voie sa stea in dulap, ci pe masa din sufragerie, pe un bufet sau chiar in hol. Cu sau fara capac. Daca capacul s-a pierdut sau nu exista, un ceainic din portelan este o excelenta vaza de flori ori pentru crengi decorative.

Cestile pereche sunt un pretext pentru un moment de relaxare si o ceasca de ceai. Poti sa le duci la bucatarie si sa le folosesti in functie de dimensiunea lor pe post de solnite, zaharnite sau pur si simplu sa le expui.

Ceea ce conteaza este obiectul in sine, nu neaparat setul. Iar a le oferi o utilitate pentru portelanuri fine, unice sau parte din serviciile de ceai ale bunicii este ca si cum ai aduce la viata un obiect uitat.

Poti sa asezi piese de portelan ca decor pe rafturile bibliotecii. Le poti umple cu ceara ca sa faci lumanari decorative sau le poti expune intr-o vitrina.

Evita simetria, evita sa le asezi in ordine. Combina piese diferite si cauta piese unice, pictate, aurite si pune-le in valoare tocmai prin unicitatea lor. Tehnica este valabila si pentru paharele de cristal desperecheate. Singura conditie pentru expunerea acestor portelanuri fine este ca piesele sa fie in perfecta stare. Nu folosi piese ciobite, lipite sau cu desenele sterse. Integritatea obiectelor este importanta si esentiale pentru rolul de decor pe care le au portelanurile fine.

Sursa foto: pixabay.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.