Pregatirea casei pentru primavara

Pregatirea casei pentru primavara

Primavara bate la usa. Pregatirea casei pentru primavara trebuie sa fie una din preocuparile lunii februarie. Improspatarea casei, curatenia dupa iarna sunt cei mai simpli pasi care vor da stralucire casei si te vor face sa te simti bine la tine acasa.

Scurura, schimba sau spala draperiile si perdelele. Primavara este timpul potrivit pentru a schimba draperiile groase cu o alternativa mai luminoasa: draperiile pot fi inlocuite cu perdele diafane, aerisite, iar imbracamintea canapelei sau a scaunelor cu materiale in tonuri pale sau cu motive florale.

Covoarele pot arata minunat in timpul iernii, insa, atunci cand temperatura creste este recomandat sa le strangeti si sa le inlocuiti cu altele din sisal sau din bumbac in culori deschise, reci (perioada calduroasa este un bun prilej de a curata si repara covoarele de iarna).

Schimba punctul focal din camera de zi si orientati piesele de mobilier astfel incat vederea sa fie inspre gradina sau spre fereastra, schimba pozitia canapelei sau a fotoliilor. Este genul de schimbare care faca ca toata camera sa para alta.

Curata si pune in ordine balconul sau terasa. Anotimpul cald va indeamna sa petreceti timpul pe terasa sau veranda. Chiar daca nu ai o terasa mare, balconul poate fi un loc placut daca este corect si bine amenajat, daca este curat si eliberat de obiectele inutile. Evident ai nevoie de flori!

Schimba accesoriile si sa da un alt aspect rafturilor. Desprafuiti si incepeti sa inlocuiti obiectele, avand in vedere obtinerea unui aspect mai luminos. Adu in prim plan elementele chinezesti florale sau cele albe si obiectele din sticla, introduceti in decor plante si imagini inramate.

Draperiile, fetele de masa, lenjeriile de pat si fetele de perna – toate acestea ar trebui sa “strige” ca a venit primavara. Alege simplitatea, broderiile sau desenele imprimate care sa completeze in mod fericit decorul sezonier.

Elibereaza toate ocurile inutil aglomerate si acorda atentiei zonei de la intrare. Adu spiritul primaverii la usa dvs prin curatarea zonei de la intrare. Spala usile si ferestrele sau reimprospateaza vopseaua, daca este necesar. Agata o coronita de flori la usa de la intrare.

Sursa foto: pixabay.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.