Primule, cele mai frumoase flori pentru casa

Primule, cele mai frumoase flori pentru casa (1)

Oficial primulele sunt flori de primavara, dar te poti bucura de a doua lor inflorire din septembrie pana la finele lui octombrie. Se poate spune despre primule ca sunt florile de primavara ale toamnei.

Primulele fac parte din familia Primulaceae si se prezinta intr-o mare varietate de forme si culori. Exista peste 400 de specii de primule. Sunt plante mici, cu florile stranse ca intr-un buchetel, inconjurate de frunze. Se preteaza pentru a fi plantate in gradina, dar sunt perfecte pentru decorarea pervazelor a balcoanelor si a altor locui din casa.

Remarcabila la primule este diversitatea culorilor. Pot fi albe, in nuante de la galben deschis la portocaliu, sau in nenumarate nuante de rosu. Se spune ca primulele plantate in gradina casei feresc proprietarii si animalele lor de boli si farmece.

Pentru primule nu trebuie sa gasesti un lor in bataia soarelui. Se simt bine in locuri umbrite, iar solul ideal pentru ele este cel amestecat cu turba sau pamant de frunze.

Primulele se pot planta in februarie-martie, direct in gradina, sau in mijlocul veii pentru generatia a doua de primule de care te poti bucura pana toamna tarziu. In casa primulele pot inflori in continuu cu o perioada de pauza din noiembrie pana in martie.

In casa primulele vor fi udate de 2-3 ori pe saptamana, cu grija sa nu ii udam florile. Solul trebuie sa fie umed tot timpul, dar nu imbibat cu apa. Dupa trecerea perioadei de inflorire, primula se usuca si dispare, dar ea va rasari din nou in primavara urmatoare.

Una din marile calitati ale primulelor, plante extrem de decorative, este ca poti pune in acelasi ghiveci radacini de primule in culori diferite. Rezultatul este o explozie de culoare pentru casa care aduce personalitate si bucurie in casa.

Sursa foto: pixabay.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.