Puterea culorilor. Alege culoarea de care ai nevoie

Despre puterea culorilor se poate spune ca ne poate schimba viata in bine daca stim sa o folosim. iata cateva detalii pe care trebuie sa le stii despre puterea ciulorilor. Nu este magie, este doar stiinta si culoare.

Culoarea dominanta dintr-o camera te poate calma, relaxa sau, din contra, te pot intrista sau iti induc o stare de nervozitate. Iata ce efecte au culorile si care este puterea culorilor, in a-ti schimba si imbunatatii viata.

PORTOCALIU: stimuleaza glanda tiroida, indeparteaza senzatia de oboseala, stimuleaza functia vezicii biliare si este recomandat persoanelor cu probleme digestive si respiratorii – litiaza biliara, astm, bronsita. Prin veselia si energia degajata, portocaliul elimina starea de anxietate si creste pofta de viata.
In bucatarie portocaliul imbunatateste digestia. daca este prea mult poate da dureri de cap si anxietate.

Citeste si: Pune culoare in locuri fara culoare

GALBENUL este culoarea cea mai tonica. Este ideal pentru indepartarea stresului, a oboselii, combate starea depresiva, calmeaza nevrozele si stimuleaza activitatea ficatului. Este folosit pentru stimularea memoriei si a atentiei, fiind indicat persoanelor care depun efort intelectual si fizic, lucreaza sub stres ori au probleme digestive. Atentie insa: galbenul intens este cea mai obositoare culoare pentru ochi!

Citeste si: Spune-mi culoarea dominanta din casa ta, si-ti spun ce personalitate ai

ROSUL: este o culoare puternica, provocatoare si indrazneata, care activeaza circulatia sangelui, recomandata fumatorilor si persoanelor lipsite de energie. Rosul stimuleaza concentrarea si atentia, dar in exces are efecte adverse, precum nervozitate, anxietate sau palpitatii. Nu este recomandata cardiacilor!

Citeste si: Cea mai iubita culoare din lume

Accentele roii dintr-o camera vor aduce un plus de enregie si vitalitate si decorului si celor care o ocupa.

INDIGOUL: e indicat in afectiuni oculare, ale nasului si urechilor.

VIOLETUL: stimuleaza intelectul, microcirculatia cerebrala, calmeaza durerile, combate disfunctiile vezicii biliare si ale rinichilor. Este de ajutor in cazul nevralgiilor, a tulburarilor nervoase si atenueaza durerile reumatice.

VERDELE: este folosit impotriva nevrozelor si a obsesiilor. Este benefic in depresii, hipertensiune, insomnie, migrene si nevralgii, fiind cea mai relaxanta culoare pentru ochi si cel mai des utilizata impotriva stresului.

O camera verde este ideala pentru a fi dormitor, iar verdele este culoarea care trebuie sa predomine in camerele celor deprimati si singuri pentru ca le stimuleaza pofta de viata si dorinta de a trai.

ALBASTRUL DESCHIS: calmeaza si elimina gandurile negre, avand proprietati sedative. Stimuleaza apararea organismului si combate insomnia. Scade presiunea arteriala si bataile inimii si calmeaza respiratia, inducand senzatia de protectie si de siguranta. Albastrul inchis duce, in schimb, la depresie.

Asternuturile in tonuri linistite de albastru garanteaza 100% un somn odihnitor.

Sursa foto: pixabay.com

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.