Putina cafea. Utilizari inedite, dar foarte practice

Putina cafea diminata este calea spre o zi buna, dar putina cafea (pudra macinata, bautura in sine sau zatul ramas) poate avea si utilizari inedite, dar extrem de utile si practice. Afla cateva utilizari mai putin cunoscute pentru cafea, nu se stie niciodata cand iti pot fi de folos.

Cafeaua cruda sau zatul sunt excelente baze pentru a prepara unui exfoliant natural. Amesteca zat de cafea sau cafea (oparita si racit in prealabil) cu gel de dus si vei avea un exfoliant incredibil de bun care, in plus, lupta si cu celulita.

putina cafea (2)

Zatul de cafea este inamicul furnicilor si este mai eficient decat chimicalele si insecticidele. Pune zat de cafea in colturi si in drumul furnicilor, iar acestea vor pleca si nu vor mai reveni. “Tratamentul” trebuie repetat o data pe saptamana.

Zatul de cafea este foarte util in gradina, fiind absolut insuportabil pentru melcii de gradina si un repelent excelent pentru insecte (musculite de otet si tantari). Pune zat de cafea pe urma melcilor si aseza pe terasa o farfurie cu zat de cafea pe care o improspatezi zilnic, impotriva tantarilor si mustelor.

Tine in frigider intr-un servet de hartie zat de cafea. Acesta inlatura mirosurile neplacute. Poti folosi cafea proaspata oparita. Este si mai eficienta.

Zatul de cafea este un bun fertilizator pentru plante. Pune doua-trei linguri de zat de cafea, apoi un strat nou de pamant in ghivecele plantelor din casa. Efectul este garantat si poti folosi aceasta metoda pentru toate plantele din casa indiferent de soiul lor.

Spalata-te pe cap cu cafea concentrata, daca ai parul castaniu. Imbogateste culoarea si mentine parul stralucitor. Este minunat daca iti masezi pielea capului cu zat de cafea. Este mai complicat, dar foarte eficient. Stimuleaza crestera parului si te scapa de matreata.

Pudra de cafea frecata pe degete indeparteaza mirosul de usturoi si ceapa. Freaca oalele, farfuriile si tocatorul cu zat de cafea si vei inlatura complet orice urme de miros.

Sterge mobila lacuita cu o solutie facuta din parti egale de cafea super concentrata si ulei de masline. Mobila se curata si isi pastreaza culoarea.

Eu am incercat toate aceste solutii. Le-am invins pe furnici, am readus la viata plante obosite si mi-am lustruit mobila cu rezultate mult peste asteptari.

 

Sursa foto: pixabay.com

2 comments on “Putina cafea. Utilizari inedite, dar foarte practice”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.