Redecorezi? Foloseste sfaturile noastre

redecorezi

Decoratiunile interioare sunt o arta, mai ales atunci cand vrei o casa amenajata corect, frumos, functional, cu stil si bun gust. Chiar daca ai deja in minte anumite preferinte pentru culori, modele, stiluri sau texturi atunci cand reamenajezi tine cont de aceste sfaturi si secrete care te vor ajuta sa faci cele mai inspirate alegeri.

Unul dintre principiile de baza ale decorarii interioare este acela de a oferi fiecarei camere un element unic, surprinzator. Se accepta si o imbinare a mai multor stiluri in aceeasi camera, nu te sfii sa asociezi unul sau mai multe elemente decorative diferite ca stil.

Piesele mici si multe de mobilier fac dormitorul sa para neincapator. Alege mai bine un pat mare si, neaparat, mai inalt, care va da senzatia de spatiu in camera.

In cazul in care ai dulapuri in perete si spatiul iti permite lasa dulapurile deschise, fara usi. O astfel de alegere este cu mult mai interesanta si, cu putina creativitate, acest aspect va contribui la aerul rustic al camerei. Daca totusi te decizi sa inchizi dulapurile, ia in calcul realizarea unor usi glisante, din tapet in acelasi model cu peretii. Vor deveni invizibile.

Mergi pe culori inchise sau auriu. Contrar parerii generale, peretii inchisi la culoare ofera senzatia de spatiu si dau camerei o nota eleganta. In plus, cum auriul e din nou la moda in ceea ce priveste arta decoratiunilor interioare, poti opta pentru cateva accente de auriu cu ajutorul unor obiecte de mobilier alese cu atentie.

Renunta la canapea si opteaza pentru o podea cu dungi, de exemplu. Nu iti incarca spatiul din living cu o canapea inutila, ci ramai la tiparul clasic de masuta in mijloc si doua fotolii. Podeaua cu dungi, indiferent de grosimea acestora, va da incaperii un aer modern si nonconformist.

Ar fi bine sa ai lumina ambientala pentru relaxare sau momentele in care vrei pur si simplu sa te odihnesti sau vrei sa citesti, seara. Tocmai de aceea, cumpara, obligatoriu, patru lampi cu functii diferite, pentru a-ti stratifica lumina.

Orice sufragerie ar trebui sa aiba clasica masuta de cafea. “Clasic” nu este tocmai cuvantul potrivit pentru a descrie aceasta piesa de mobilier. Poti alege intre o masa de cafea in stil otoman, care combina o masa de cafea cu perna otomana si un fel de tava in partea de sus, sau chiar o placa de surf, reconditionata.

Acopera picioarelor scaunelor sau a fotolilor cu ajutorul huselor. Este un truc foarte bun. Prea multe picioare ale scaunelor, meselor, fotolilor sau ale canapelei pot strica imaginea generala a unei camere, asa ca recurge la acest mic truc. Pentru un efect si mai puternic, poti sa nu imbraci toate picioarele.

Scaune diferite, pentru un plus de efect. Este una din marile idei pe care le poti folosi pentru bucatarie si pentru camera de zi. Cu siguranta efectul va fi unul maxim. Nemaivorbind de faptul ca asa isi poti pastra piesele preferate, chiar daca ai renuntat partial la un set de mobila.

Sursa foto: pixabay.com

One comment on “Redecorezi? Foloseste sfaturile noastre”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.