Reguli de baza pentru biroul scolarului. Detalii esentiale

kids-catalina-storage-desk-small-hutchBiroul scolarului este un loc extrem de important, pentru ca trebuie sa fie ergonomic, placut si practic. Este fundamental ca biroul scolarului sa fie adaptat inaltimii copilului tau, pentru ca in caz contrar exista riscul unor deformari ireversibile ale coloanei vertebrale. Copiii din ziua de azi se aseza la masa de lucru inainte de a invata sa scrie. O fac ca sa se joace si sa deseneze. Dar dupa ce incepe scoala biroul scolarului este locul unde copilul o sa-si petreaca cateva ore pe zi si este foarte important ca cel mic sa aiba o postura corecta la birou.

Comodele, piese versatile cu dubla functie

parsons-mini-desk-Principalul criteriu este inaltimea. Pachetul format din scaun si masuta trebuie sa asigure copilului pozitia corecta la birou, in functie de statura pe care o are.

Bibloteca din sertare

Ideale sunt birourile pentru scolari mici care se pot regla in inaltime pe masura trecerii anilor si a cresteri copilului. Regula de aur spune ca cel mic trebuie sa stea cu talpile picioarelor pe podea iar genunchiul sa faca un unghi de 90 de grade. Acesta este principalul criteriu dupa care iti dai seama ca micutul tau sta la inaltimea corecta pe scaun si ca acesta ii asigura confortul necesar activitatilor de la birou sau masa.

Cutii de depozitare. O solutie mereu utila

Scaunul biroului trebuie sa-l ajute pe copil sa stea cu spatele drept, lipit de spatar. In plus unghiul dintre brat si antebrat, atunci cand sta cu mainile pe masa trebuie sa formeze la nivelul cotului acelasi unghi de 90 de grade.

Cum scapi de pesticidele din legume si fructe

Aceste reguli de baza trebuie respectate si pentru copilul tau, dar si pentru tine! Ideea este ca aceste reguli fac statul la birou confortabil, fara riscuri pentru sanatatea copilului si trebuie respectate mereu, indiferent ca cel care sta la birou are 5 ani, 50 sau… 100!

Sursa foto: potterybarnkids.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.