Reguli pentru pernele de decor. Cele mai bune sfaturi

Pernele de decor nu sunt doar un detaliu important, motiv pentru care exista reguli pentru pernele de decor care fac ca acestea sa imbogateasca casa, daca sunt corect folosite. Pentru corectitudine si eficienta decorativa maxima va propunem aceste trei reguli obligatorii pentru pernele decor.

Despre pernele de decor se poate spune ca aduc confort, scot in evidenta o piesa de mobila, si asigura un aspect placut si primitor. Pe de alta parte pernele decor sunt pe cat de ieftine pe atat de versatile si pot schimba simplu si comod decorul dintr-o camera.

Reguli pentru pernele de decor (3)

1. Foloseste mereu fete de perna cu fermoar ascuns. In felul acesta poti improspata rapid decorul dintr-o camera, le poti spala si intretine usor. Umplutura pentru pernele decor poate varia de la fulgi de gasca la lana sau materiale sintetice, dar poti lua in calcul si bilele de polistiren, boabele de porumb sau fanul si plantele uscate aromate.

2. Materialul din care sunt confectionate fetele de perna pentru pernele decor poate fi de orice tip. De la matase intr-o singura culoare, pana la matase pictata, de la catifea pana la impletituri. Ideea este ca materialul trebuie sa fie din aceeasi categorie cu perdelele si draperiile sau cu textura canapelei sau a scaunului pe care aceste perne de decor vor fi pozitionate. In plus, catifeaua merge cu matasea, pielea merge foarte bine cu tesaturile din in si bumbac, tesaturile din in si bumbac se potrivesc cu impletiturile si cu materialele naturale simple. Combinatiile neinspirate de materiale pot strica complet efectul placut pe care il au aceste perne de decor.

Un sfat in plus: materialele se pot combina, inclusiv in aceeasi fata de perna, dar trebuie ca tesaturile sa fie compatibile si sa se potriveasca. Compatibilitatea intre tesaturi este cel putin la fel de importanta ca si armonia cromatica.

Reguli pentru pernele de decor (2)

3. Culoarea pe care o alegi pentru pernele decor trebuie sa aiba legatura cu paleta de culori din restul ȋncaperii. Acest lucru este important din cauza faptului ca o paleta de culori in ton cu restul detalilor de decor elimina riscul de a incarca prea tare, cromatic, incaperea. Pe de alta parte pernele decor pot sa fie cel mai bun accent de culoare in camerele monocrome, in cele decorate in culori terne sau pot sa domoleasca un decor prea viu din punct de vedere cromatic.

Esential este insa ca pernele decor sa nu aiba culoarea dominanta din incapere, ci una de contrast. Daca ai o camera amenajata cu alb, pernele pot fi rosii, negre, galbene sau albastre. intr-o camera in culori inchise, pernele trebuie sa fie albe, in tonuri metalice, din materiale lucioase pentru a aduce un plus de lumina.

4. Combinatiile de materiale si culori pentru pernele decor imbogatesc camera, aduc stil si dau un aer opulent sau romantic in functie de materialele folosite.

5. Cand combini perne de decor criteriul de baza este textura materialului, in timp ce culorile trebuie sa fie diferite (reciproca nu se aplica pentru pernele de decor).

6. Folosirea a mai multor perne identice da o senzatie de monotonie, iar cele variate ca forma si culoare vitalizeaza spatiul. Fiecare artificiu trebuie adaptat la stilul camerei, dar niciodata nu trebuie exagerat intr-o anumita directie.

Sursa foto: pixabay.com

2 comments on “Reguli pentru pernele de decor. Cele mai bune sfaturi”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.