Regulile de baza pentru amenajarea spatiilor mici

Spatiile mici sunt mereu o problema, dar respectarea unor reguli simple poate face aceste spatii mici sa devina functionale si placute.

Cea mai mare problema este mobilarea spatiilor mici. Exista o suma de reguli simple, practice si foarte eficiente, unele dintre ele par ciudate si nefunctionale, dar daca le vei aplica vei vedea beneficiile. Pentru cei care sunt dispusi sa ia in calcul parerile unora care se pricep, iata cateva trucuri simple si regulile fundamentale pentru amenajarea si mobilarea spatiilor mici pentru ca acestea sa devina functionale, fumoase si confortabile.

amenajarea spatiilor mici (3)

Mobilarea spatiilor mici este mult mai simpla decat pare. Un sfat de care trebuie sa tii seama este acela de a nu te lasa descurajat de apartamentele mici. Uneori rezultatele pot sa fie spectaculose, practice si foarte functionale. Orice locuinta are atuurile sale, iar spatiile mici nu sunt neaparat un dezavantaj.

amenajarea spatiilor mici (2)

Nu incara o incapere mica numai cu piese mari de mobilier. De pilda, daca ai un dormitor mic si nu vrei sa renunti la patul dublu (pentru unul de colt), nu iti distruge aceasta placere. Pastreaza-l, insa taie de pe lista sifonierul si noptierele mari, optand pentru rafturi si dulapuri minimaliste. Transforma o debara in sifonier, pune-l pe hol sau foloseste la maximum spatiile ascunse (sub pat, de exemplu) si mergi cat mai mult pe verticala.

amenajarea spatiilor mici (4)

Culoarea este esentiala pentru mobilarea spatiilor mici. Peretii albi sau crem adauga dimensiune unei camere mici, insa nu te limita doar la nuantele neutre, cand vrei sa amenajezi o incapere mica. Petele de culoare dau viata interiorului, ii adauga personalitate si nu afecteaza in nici un fel dimensiunea camerei.

amenajarea spatiilor mici (1)

Evita aglomerarea, evita dezordinea. La mobilarea spatiilor mici exista riscul de a le aglomera, daca nu exista solutii de depozitare estetice, care sa ascunda lucrurile pastrate in incapere. De pilda, intr-o baie foarte mica, poate fi montat un dulap incapator chiar sub chiuveta, unde sa poata fi pastrate toate produsele cosmetice si de igiena. Ordinea si evitarea detaliilor de decor inutile este o alta conditie esentiala in amenajarea si mobilarea spatiilor mici.

Imprimeuri. Exista mitul ca la mobilarea camerelor mici este nercomandata folosirea imprimeurilor intrucat incaperea va arata “incarcata”. Solutia este sa folosesti o paleta cromatica similara in toata incaperea, astfel incat imprimeul covorului sa se asorteze cu peretii si pernutele decorative, de pilda.

 

Sursa foto: www.apartmenttherapy.com

3 comments on “Regulile de baza pentru amenajarea spatiilor mici”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.