Reorganizarea interioara la bloc

propcollect

Reorganizarea interioara la bloc sau recomaprtimentarea spatiului interior este una din cele mai frecvente solutii pentru a castiga spatiu suplimentar in apartamentetele de la bloc. Reorganizarea este foarte eficienta pentru ca permite adaptarea locuintei la nevoile reale ale familiei, poate aduce un plus de spatiu util, locuibil si poate trasforma un apartament standardizat intr-o casa frumoasa.

Dar reorganizarea interioara la bloc nu poate fi facuta la intamplare. Oricum o recompartimentare nu poate fi facuta dupa ureche in nici un spatiu interior, nici la casa, nici la bloc, indiferent de numarul de etaje sau de compartimentarea initiala pentru ca poate fi pusa in pericol structura de rezistenta a intregii structuri. Este obligatoriu aprobarea constructorului si a celor care cunosc cu adevarat structura cladirii, pentru ca reorganizarea spatiului interior impune de cele mai multe ori daramarea peretilor interiori.

Care este strategia de reorganizare. In primul rand fa un plan al casei care sa arate clar ce pereti pot fi modificati si care nu, dar si care sunt elementele care nu pot fi modificate: dimensiunea ferestrelor, pozitia caloriferelor, traseul tevilor si pozitia instalatiilor sanitare, gurile de aerisire si altele. Pot fi luate in calcul si spatiile secundare reprezentate de debarale si camari, zona dintre bucatarie si camera de zi pentru a realiza un open space, dar si includerea holului in ansamblu camera de zi-bucatarie. O alta zona care poate contribui la recompartimentarea spatiului interior este cea a balcoanelor, logiilor si spatiilor exterioare.

Fiecare din aceste suprafete are particularitatile sale, iar trasformarea lor in spatii interioare, locuibile impune izolarea peretilor, redimensionarea ferestrelor, amplasarea de usi sau firide și asa mai departe. Un alt aspect care trebuie luat in calcul este spatiul util optim, necesar pentru fiecare incapere, in asa fel incat sa se asigure confortul locatarilor, rolul fiecarei incaperi si, abia in ultimul rand, componenta estetica a locuintei.

O alta cale utile pentru reorganizarea  spatiului interior o reprezinta placile de gips-carton sau peretii mobili, ca sunt solutii simple, care pot fi implementate chiar de catre proprietar, cu putina munca de documentare in prealabil. Peretii de gips-carton pot masca instalatiile si cablurile, aducand astfel si un plus, din punct de vedere estetic.

Peretii mobili sunt simplu de montat, sunt o solutie pentru recompartimentarea casei, dar nu sunt potriviti pentru toate locuintele. Montarea trebuie sa se faca atent, pentru a obtine rezultate rezistente in timp. Montarea peretilor mobili poate fi facuta cu usurinta de catre proprietar. De cele mai multe ori se folosesc modelele pe sina, deci este necesara montarea unui dispozitiv pe rola, pe tavan si pardoseala. Este acelasi sistem folosit in cazul usilor culisante, deci este nevoie de spatiu suficient pentru rularea peretelui.

Reorganizarea spatiului interior este extrem de utila, dar se va dovedi in final un succes, numai daca va fi realizata cu maxima de eficienta si o foarte temeinica analiza anterioara demararii lucrarilor. O recomandare practica d ela cei care au trecut prin canonul unei reorganizari a spatiului interior este aceea de a lua in calcul piesele de mobilier din casa, pentru a nu fi pus in situatia, ulterioara de a avea nevoie si de piese noi de mobilier!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.