Rufe parfumate natural

Vrei rufe parfumate natural? Iata cateva dintre cele mai simple si mai eficiente solutii. Toate sunt metode curate, ecologice, ieftine si foarte simple.

1. Otet. Ca sa aiba cu adevarat efect trebuie sa fie otet natural, eventual otet de mere si neaparat alb. Pune o ceasca sau doua de otet alb in masina de spalat inainte de a pune rufele, mai ales daca speli prosoape, cearceafuri sau carpe de bucatarie. In acest caz este recomandat sa renunti la balsam. Otetul alb simplu este cea mai buna formula pentru improspatarea rufelor, iar acest tratament, aplicat la cateva spalari o sa-ti parfumeze rufele, asa cum solutiile traditionale nu o pot face. Si nu, rufele nu vor mirosi a otet, ci a curat si proaspat.

rufe parfumate natural (1)

Poti folosi si otet cu arome. Cel mai simplu este cel cu aroma de lavanda. Pune flori de lavanda in otet. Proportia este dupa voia ta, dar cel putin 100 de grame de flori la 500 mililitri de otet alb, natural. Lasa la loc intunecat sticla pentru o saptamana, si agit-o din cand in cand. Dupa acest interval strecoara otetul si vei avea cel mai aromat otet pentru improspatarea rufelor. Poti sa folosesti si otet de trandafiri preparat din petale de trandafir (orice fel de petale de trandafir, numai sa nu bei solutia, si doar din petale de trandafiri de dulceata daca este pentru frectii si consum).

2. Bicarbonatul de sodiu. Acest praf este un adevarat miracol. Prepara o solutie din 250 mililitri de apa si 3 linguri de bicarbonat. Pune solutia in cuva masinii de spalat inainte sa pui rufele si spala normal, cu detergent. Pentru a spala…  masina de spalat, prepara o solutie din 250 mililitri de apa si 5 linguri de bicarbonat si pune masina sa ruleze fara rufe pe cel mai scurt program. Clateste masina goala, inainte de a o folosi cu rufe. Efectele sunt mai mult decat remarcabile. Masina se curata, iar rufele spalate cu bicarbonat se improspateaza.

3. O foarte buna solutie care improspateaza rufele este sa le storci la viteza mica astfel incat sa ramana cu apa in ele si sa le intinzi la uscat in aer liber, neaparat la soare. Tratamentul este senzational pentru cearceafuri si lenjerie alba. Soarele este un inalbitor fara egal care dezinfecteaza mai mult decat eficient rufele. Lasa cearaceafurile in aer liber astfel incat sa fie batute de soare in miezul zilei, cand soarele este foarte puternic cu relativ putina apa in ele. Vor mirosi a soare si vor fi stralucitor de albe!

Sursa foto: pixabay.com

One comment on “Rufe parfumate natural”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.