Sapte obiecte inutile in bucatarie

wine-52770_960_720

Am facut o lista cu obiecte pe care le tii in bucatarie dar de care nu ai nevoie. De toate trebuie sa scapi imediat spre binele si sanatatea ta si a familiei tale.

1. Colectia ta de recipiente din plastic. Recipientele din plastic sunt in toate bucatarile si cele mai multe sunt inutile. Pastreaza doar 4-6 dintre acestea, din categoria celor refolosibile, cu cea mai mare capacitate. Toate cele fara capac sunt inutile.

2. Canile in plus. Canile sunt cele mai folosite obiecte din bucatarie, dupa cutite. Cu toate acestea, in fapt folosim constant doar 5-7 cani. Restul stau degeaba in dulap. Pastreaza canile mari si canile care sunt folosite de fiecare membru al familiei. De fapt nu qi nevoie de niciuna din celealte! Ai incredere in mine.

3. Aparate inutile. In categoria aparate inutile intr[: presele de usturoi (le folosesti rar si se spala greu, pastreaza mirosul si ”parfumeaza” tot sertarul sau dulapul in care stau), aparatele care fac minuni (usuca salata si toaca patrunjelul), blenderul care face spuma de lapte si asa mai departe… Nu le folosesti!

4. Cutite de bucatarie. Cate cutite folosesti? Doua-trei? Cate ai? Exact! De restul nu ai nevoie. Fie nu-s bune, fie sunt incomode, fie nu-ti plac, fie nu sunt ascutite. Debaraseaza-te de ele sau macar ascute-le!  Cei mai multi bucatari profesionisti au 3 – 5 cutite.

5. Carti de bucate pe care nu le-ai deschis sau carti cu poze fabuloase si preparate pe care nu le vei prepara niciodata. Daca sunt carti frumoase si valoroase, nu au ce cauta in bucatarie.

6. Pe frigider! Nu stiu ce se intampla cu acest loc, dar toata lumea din casa are ceva ”important” de pus deasupra frigiderului. Are ceva misterios acest loc, dar tot ce este adunat acolo este in proportie de 90% inutil! Fa ordine!

7. Sticle de plastic. Locul lor este in containerele pentru reciclat nu in bucataria ta! In plus refolosirea lor este deseori periculoasa pentru ca poate transmite bacterii periculoase, iar spalatul lor cu apa calda le poate face toxice. Sticlele de plastic sunt sticle de unica folosinta si atat!

Sursa foto: pixabay.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.