Scara, esentiala in casa

Scara, esentiala in casa (2)

Daca locuiesti la curte, daca ai casa individuala si cel putin un metru patrat de pamant pe langa casa sau doar un apartament in bloc afla ca scara este unealta indispensabila.

Scara, unealta indispensabila in casa este necesara practic in orice loc, fie ca este vorba despre a ajunge in spatiile de depozitare de la mica inaltime, fie pentru a face diverse lucrari usoare in casa, in balcon, in interiorul sau in exteriorul casei, in gradina.

Ai nevoie de o scara pentru a agata un tablou sau pentru a schimba un bec. Desi majoritatea folosesc un scaun sau chiar o masa drept suport, cea mai buna solutie ramane scara.

O scara de 1,5 metri inaltime este ideala, practica si necesara in orice casa. O scara cu aceasta inaltime are intre trei si cinci trepte si este cu mult mai utila si necesara decat pare la prima impresie. O poti folosi si pentru a vopsi peretii, pentru a face din ea in sine un spatiu de depozitare si este un instrument util in zeci de alte situatii. O scara din aluminiu, pliabila este usor de intretinut, usor de depozitat, iar cele care au un sistem de ancorare in forma literei A sunt o garantie a stabilitatii si sigurantei.

O excelenta solutie o reprezinta scarile telescopice cu doua pana la patru piese asigurate prin sistem de fixare click. Acestea sunt folosite in special pentru exterior, sunt stabile, rigide si suporta fara riscuri greutatea unui adult. Sunt esentiale daca locuiesti la curte, daca ai o casa care trebuie intretinuta si ingrijita, daca ai pomi sau plante agatatoare si este esentiala pentru a curata si taia vita de vie, iar toamna pentru a culege fructe. Trebuie insa fixate bine pe teren drept. Scara aceasta este foarte practica pentru ca se pliaza rapid si poate fi folosita atat in exterior cat si in exterior, iar dupa utilizare poate fi depozitata fara a ocupa prea mult loc in magazie sau debara si materialele din care sunt facute o fac usoara si foarte comod de mutat dintr-un loc in altul.

Scara, esentiala in casa

In alegerea unei scari trebuie tinut cont de mai multe lucruri. in afara de inaltimea dorita, trebuie sa tii cont de materialul din care este facuta. Unele pot fi facute din lemn (si sunt ceva mai grele), altele din aluminiu, mult mai usoare. Fii atent la trepte si verifica cat de late si stabile sunt. Scara, indiferent de materialul din care este facuta poate sa fie gen platforma, cu trepte mai late si mai stabile, si cele gen bara, mai subtiri, care nu sunt intotdeauna dublate de plastic aderent. Platforma superioara trebuie sa se fixeze bine mai ales la scarile de mici dimensiuni.

Criterile dupa care alegi o scara sunt numeroase, dar primul element care conteaza este stabilitatea acestora si siguranta pe care o ofera. in ceea ce priveste pretul lor acesta variaza in functie de material, de dimensiune si forma. in medie pretul lor variaza de la 100-200 lei pana la 1000 lei, dar oricat ar costa sunt o investitie si un obiect de folosinta indelungata, extrem de util pentru casa.

Sursa foto: pixabay.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.