Secretele profesionistilor in decoratiuni interioare

Este bine sa cunosti secertele profesionistilor in decoratiuni interioare pentru ca au darul de a transforma casa, in general, si fiecare camera, in mod special, intr-un loc placut, elegant si plin de personalitate. Exista cateva linii generale in ceea ce priveste aceste tendinte de care sa tii cont, dar nu uita ca de fiecare data sa iti lasi amprenta asupra deciziilor pe care le vei lua.

Opteaza pentru perne diferite si mergi pe imbinarea mai multor stiluri – Multi cred ca unul dintre principiile de baza ale decorarii interioare este acela de a oferi fiecarei camere un element unic, surprinzator. E corect, insa pentru un efect si mai puternic poti opta pentru doua seturi de perne. Pentru un plus de senzatie alege-le in culori, modele si texturi diferite. Ba mai mult, cum mai nou se accepta si o imbinare a mai multor stiluri in aceeasi camera, nu te sfii sa asociezi pernele cu unul sau mai multe elemente decorative diferite ca stil.

Cumpara un pat mai mare si mai inalt – Piesele mici de mobilier fac dormitorul sa para si mai neincapator. Achizitioneaza-ti un pat mai mare si mai inalt, care va da senzatia de spatiu in camera.

This slideshow requires JavaScript.

Ofera o dubla utilitate dulapurilor – In cazul in care ai dulapuri in perete si spatiul iti permite asta, lasa dulapurile deschise, fara usi. O astfel de alegere este cu mult mai interesanta si, cu putina creativitate, acest aspect va contribui la aerul rustic al camerei. Daca totusi te decizi sa inchizi dulapurile, ia in calcul realizarea unor usi glisante, din tapet in acelasi model cu peretii, sau diferit, care sa iasa in evidenta.

Mergi pe culori inchise sau auriu – Contrar parerii generale, peretii inchisi la culoare ofera senzatia de spatiu si dau camerei o nota eleganta. In plus, cum auriul e din nou la moda in ceea ce priveste arta decoratiunilor interioare, poti opta pentru cateva accente de auriu cu ajutorul unor obiecte de mobilier alese cu atentie.

Canapeaua nu e obligatorie. Da efect camerei cu o podea “dungata”! Renunta la canapea si opteaza pentru o podea cu dungi
Nu iti incarca spatiul din living cu o canapea inutila, ci ramai la tiparul clasic de masuta in mijloc si 2 fotolii. Podeaua cu dungi, indiferent de grosimea acestora, va da incaperii un aer modern si nonconformist.

Stratifica-ti lumina – Ar fi bine sa ai lumina ambientala pentru relaxare sau momentele in care vrei pur si simplu sa te odihnesti sau vrei sa citesti, seara. Tocmai de aceea, achizitioneaza-ti patru lampi cu functii diferite, pentru a-ti stratifica lumina.

Masuta de cafea nonconformista – Orice sufragerie ar trebui sa aiba clasica masuta de cafea. “Clasic” nu este tocmai cuvantul potrivit pentru a descrie aceasta piesa de mobilier. Poti alege intre o masa de cafea in stil otoman, care combina o masa de cafea cu perna otomana si un fel de tava in partea de sus, sau chiar o placa de surf, reconditionata.

Acopera picioarelor scaunelor sau ale fotolilor cu ajutorul huselor – Partea de jos a mobilierului poate fi ascunsa cu ajutorul unor huse in modele si texturi elegante. Prea multe picioare ale scaunelor, meselor, fotolilor sau ale canapelei pot strica imaginea generala a unei camere, asa ca recurge la acest mic truc. Pentru un efect si mai puternic, poti sa nu imbraci toate scaunele.

Scaune diferite, pentru un plus de efect – Ne-am obisnuit ca in bucatarie toate scaunele sa fie din acelasi registru. Ei bine, ce ar fi ca de data aceasta ai opta pentru o canapea, un taburet si un scaun retro? Cu siguranta efectul va fi unul maxim. Nemaivorbind de faptul ca asa isi poti pastra piesele preferate, chiar daca ai renuntat partial la un set de mobila.

Tu stii si alte trucuri pe care le-am putea include la categoria: Secretele profesionistilor in decoratiuni interioare ?

Sursa foto: homedit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.