Secretele unui bucatarii albe

Cine nu viseaza la o bucatarie alba. Pare solutia perfecta, exprima ordine, curatenie, stil dar … este nevoie de putina imaginatie si de cateva idei bune pentru ca o bucatarie alba sa fie cu adevarat ca in reviste.

paint-kitchen

In bucatarie, impresia data de mobila alba este aceea de curatenie deplina, de spatiu mare si aerisit. O solutie excelenta este cea in care folosesti mobila de bucatarie alba luciasa, lacuita, care amplifica impresia de luminozitate si da un aer luxos locului. O bucatarie alba are nevoie de cateva accente de culoare, dar acestea nu trebuie sa fie neaparat in contrast. In fapt toate celelalte culori sunt in contrast cu albul, iar folosirea unor nuante pastelate, cum este cazul in imaginile noastre, vor da un efect cromatic de ansamblu deosebit. Este bine venita o masa cu blat de sticla, dar una cu blat alb o sa se integreze perfect locului.

Citeste si: Greseli comune cand faci curatenie

lighting-kitchen

Alege nuanta perfecta de alb. Desi pare grau de crezut albul are foarte multe nuante. Exista alb pur, alb stralucitor, alb mat, alb unt, alb smantana si o infinitate de tonuri de abluri colorate. le poti avea adaugant un trop d eculoare in vopsea. Albul ramane stralucitor si primeste o tenta galbena, roz, albastra sau verde in functie de tonul ales. In plus este o diferenta uriasa intre albul mat si cel stralucitor, intre albul gri si albul luminos, putin pigmentat cu portocaliu.

gallery-millwork-kitchen-1

Intr-o bucatarie alba este recomandat ca accesoriile si eletrocasnicele sa fie de inox. Evita-le pe cele negre care vor da imaginea de musca in lapte, vor  atrage atentia si vor eclipa mobilierul. Este important ca intre pereti si podele sa existe un echilibru cromatic.

Citeste si: Ordine si curatenie in stil japonez

gallery-appliances-kitchen-1

Contrastul este esential. Nu evita culorile, dar pastreaza un numar limitat de culori complementare. Prea multe vor da impresa de dezordine si vor aglomera spatiul. Alece culori tari, vii si foloseste-le cu atentie. Una din culorile care completeaza cel mai bine o bucatarie alba este verdele. Poti sa folosesti – este chiar indicat – vase cu plante aromatice. Vei avea un dublu castig>: decor pentru bucataria alba si plante aromatice la discretie.

gallery-1461701285-old-world-kitchen

O bucatarie alba o sa fie cu adevarat foarte frumoasa daca o sa fie bine utilata, organizata si ordonata. In ceea ce priveste curatenia intr-o bucatarie alba aceata este, evident, o conditie pecare o poti indeplini cu destula usurinta, ingrijind bucataria constant. Este obligatorie hota.

gallery-1432851562-kitchen

Pentru o bucatarie alba perfecta foloseste spoturi de lumina, nu neon pentru lumina loc duce si intensa, iar lumina naturala filtreaz-o cu o perdea in culoarea podelelor. Ansamblul o sa fie mereu scaldat de o lumina dulce indiferent daca afara este inorat sau soare puternic. Culmea este ca desi este alba bucataria va fi pusa in valoare numai daca va fi corect si mereu luminata!

Sursa foto: housebeautiful.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.