Sfaturi geniale pentru calcatul rufelor

Calcatul rufelor nu este obligatoriu, dar este necesar si important pentru aspectul hainelor tale, pentru binele lenjeriei de pat si pentru buna lor intretinere.

Primul sfat din seria de sfaturi geniale pentru calcatul rufelor este acela de a citi cu atentie eticheta fiecarui produs, pentru a sti care sunt recomandarile producatorului cu privire le temperatura optima la care poate fi calcat produsul respectiv.

Materialele sintetice si cele cu striatii trebuie calcate pe dos, cu abur si cu fierul setat la o temperatura joasa. Catifeaua trebuie calcata pe dos, pentru a nu o turti.

Hainele confectionate din fibre acrilice trebuie calcate pe dos, la temperatura joasa, dar neaparat fara abur. Hainele care contin fibre din nailon si poliester trebuie calcate pe dos in momentul in care sunt complet uscate, la temperatura joasa si fara abur sau carpa umezita.

Toate hainele apretate cu amidon se calca mai usor si raman frumoase mai multe vreme. In plus se murdaresc mai greu, iar eventualele pete ies mai usor. Exista solutii de apret care se pot pulveriza chiar la calcatul rufelor. Sunt geniale si foarte practice!

Hainele de lana trebuie calcate cu un fier nu foarte incins si intotdeauna cu ajutorul unei carpe umede sau sub un prosop umezit, caci contactul direct cu fierul lasa urme lucioase pe lana.

Lenjeria de pat trebuie calcata, cel putin la fiecare doua spalari. Calcatul rufelor o intretine fumos si lungeste viata tesaturii. Pune pe masa de calcat o folie de aluminiu si acoper-o cu un material textil. Folia de aluminiu va reflecta caldura, iar rufele se vor calca pe ambele fete dintr-o data!

Calca lenjeria de pat umeda si gata impaturita in doua sau in trei. Calca fiecare parte. Este mai usor si mai eficient decat sa calci un cearceaf desfacut.

Nu lasa rufele in masina de spalat, dupa ce aceasta a terminat sa le spele si sa  la stoarca. Se vor sifona ingrozitor. Un ajutor bun este sa intinzi rufele cat mai bine si sa le scuturi inainte pentru a se intinde. Gandeste-te ca bunicile noastre spalau de mana, iar efortul de a intinde rufe este un fel de gimnastica.

Impatureste lejeria indata ce o iei de la uscat. Nu aduna rufele teanc pentru ca daca se usuca in aer liber vor fi cel putin pe jumatate calcate si poti scapa de calcatul rufelor, cel putin pentru unele dintre ele.

Citeste si:

  1. Cand nu trebuie sa folosesti balsam de rufe
  2. Rufe parfumate natural
  3. Solutii pentru haine si rufe impecabile

Sursa foto: pixabay.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.