Sfaturi simple ca sa-ti pastrezi casa curata fara efort

Ca sa fim cat se poate de corecti, ar trebui sa spunem: sfaturi simple ca sa-ti pastrezi casa curata fara PREA mare efort. Pentru ca iubim solutiile curate, ecologice, mergem pe ideea ingredientelor naturale, care, folosite corespunzator duc la rezultate spectaculoase.

Ferestre curate – Chiar daca nu este foarte greu sa le cureti, este foarte greu sa le pastrezi curate pentru mai multa vreme. Ploaia si praful sunt inamicii pe care ii poti infrange fara prea mult efort. Dar, poti avea ferestre curate pentru mai multa vreme, chiar si dupa o ploaie, doua, fara prea mare efort.

casa curata (1)

Urmele lasate de ploaie pe geamurile exterioare nu vor mai fi vizibile daca, dupa ce le-ai spalat  stergi suprafata exteriorara cu un amestec format din parti egale din alcool si o solutie anticalcar (o lingurita de pudra anticalcar obisnuit, dizolvata intr-un pahar de apa). Pune amestecul intr-un pulverizator, stropeste gramurile exterioare si sterge apoi cu o carpa moale. Geamurile nu vor mai avea urme sau pete dupa ploaie. Solutia care iti va ramane nefoosita poate fi pastrata si refolosita.

Geamurile nu se vor aburi daca vor fi curatate cu un amesteca in parti egale de alcool si glicerina. Aplica solutia pe geamuri cu un pulverizator si sterge cu o carpa moale. Solutia ramasa poate fi pastrata. Efectul “anti-abur” dureaza doua saptamani sau mai mult in functie de conditii. Solutiile sunt excelente si pentru geamurile cabinei de dus.

Oglizile devin stralucitoare (mai mult decat cu orice alta solutie chimica) daca le vei curata cu un amestec de apa, alcool, in parti egale, la care adaugi o lingurita de amoniac. Dizolva amoniacul intr-o cana de apa. Adauga o cantitate identica de alcool medicinal. Stropeste oglinzile cu un pulverizator si sterge-le cu o carpa moale.

O solutie de polish din cea folosita pentru caroseria masinilor face minunti si previne extrem de eficient aburirea oglinzilor. Aplica putina solutie pe o carpa si lustruieste oglinzile, mai ales pe cele din baie. Se intinde usor si protejeaza perfect, doua saptamani.

Sursa foto: pixabay.com

3 comments on “Sfaturi simple ca sa-ti pastrezi casa curata fara efort”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.