Solutii pentru pete cu ingrediente banale din casa

Petele nu sunt o catastrofa, dar sunt inevitabile, astfel ca trebuie spus ca fiecare pata are un antidot. In plus poti prepara solutii pentru pete cu ingrediente banale din casa, solutii foarte eficiente si foarte usor de folosit.

Petele de iarba ies cu o solutie de 1:1 de apa si otet alb. Pune haina patata la inmulat in solutie, sau doar locul afectat pentru zece minute apoi spala obisnuit.
Vinul rosu se scoate cu … vin alb. Toarna vin alb pe parta, lasa-l sa actioneze cateva minute apoi clateste abundent cu apa calduta. Spala obisnuit.
Grasime –apa oxigenata, sifonul sau apa carbogazoasa indeparteaza petele d egrasime. Poti pune apa oxidgenata in masina de spalat cand speli haine patate de grasime sau poti pune obiectul la inmuiat in apa acidulata sau sifon.
Sange – apa oxigenata indeparteaza perfect petele de sange.
Cafea – O solutie concentrata de bicarbonatul de sodiu te ajuta sa scoti petele de cafea de pe tesaturi. Fa o solutie dintr-o lingura de bicarbonat si o jumatate de litru de apa. Amesteca pana se dizolva apoi pulverizeaza pe pata.
Petele de transpiratie ies cu suc de lamaie combinat in proportie de 1:1 cu apa.
Ruj si cosmetice. Aceste pete se pot indeparta pestefct cu servetelele umede petru bebelusi.
Cerneala – petele de cerneala se scot cu lapte. Degetele murdare de cerneala ale scolarului mic se curata perfect tot cu putin lapte. Spala-l pe maini cu lapte si sapun….

Solutie universala pentru toate petele

Combina o lingura de detergent de vase lichid, o lingura de apa oxigenata si o lingura de praf de copt. Amesteca bine ingredientele, acopera pata cu pasta obtinuta si las-o sa actioneze pret de o ora, doua. Practic nu exista pata care sa reziste acestei combinatii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.