Spatii mici, maxima inspiratie

Nu te lasa impresionata de oferta de amenajare pe care o ai in spatii mici. Inspiratia si imaginatia sunt secretul unei amenajari, deseopri uluitoare si perfect functionale, inclusiv pentru incaperi mici.

Atunci cand vine vorba despre amenajare interioara ceea ce conteaza in primul rand este stilul si abordarea amenajarii, abia apoi spatiul real pe care il ai la dispozitie. Alte elemente care conteaza intr-o amenajare interioara, mai ales atunci cand este vorba despre spatii mici este culoarea, proportionalitatea volumelor, lumina si echilibrul formelor. In cele ce urmeaza avem cateva exemple concrete cu idei punctuale pe care le poti folosi pentru origanizarea si amenajarea unor spatii mici. Si nu dispera! Cei mai multi dintre noi traim in spatii mici si avem o viata frumoasa!

Interioare colorate si pereti gri – galerie foto

In imaginea din deschidere – un perete anost si fara nici o usa a fost transformat intr-un spatiu de depozitare multifunctional. S-a ocupat doar o latime de 45 de centimetri din casa, dar amenajarea acestui perete fals este demna de luat in seama. Secretul sta in culoarea in acord cu peretii si compartimentarea inspirata.

spatii mici

Aceasta este o camera de zi, dormitor. Cele doua fotolii se pot deplasa foarte usor, se unesc si se intind, iar in locul acestui decor perfect pentru o camera de zi, apare un minunat dormitor cu par de mijloc. camera are doar 17 metri patrati. Ideea geniala a acestei amenajari este ca o canapea extensibila clasica cu doua sau trei locuri a fost inlocuita cu doua fotolii generoase, dar care elimina blocul voluminos al unei canapele si fac decorul extrem de placut si ziua si noaptea.

Cele mai frumoase amenajari din 2015. Idei pentru tine

Janae-Hardy--Emma-Chapman---A-Beautiful-Mess-house-24mar14_pr_b_426x639

Biroul de acasa nu mai este o exceptie ci o obisnuinta pentru ca foarte multi dintre noi lucram de acasa. Uneori lucrul acasa a devenit un stil de viata. Cum poti amenaja un birou comod, elegant si practic acasa? Folosind eficient zonele nefunctionale ale casei. Biroul de casa inseamna de cele mai multe ori un laptop in brate. Il mutam pe o polita mica, la inaltimea unui bar, cu scaune comode dar atipice, pentru a da personalitate amenajarii. Coltul este extrem de aerat, dar nu pierde nimic din functionalitatea unui birou de lucru. In plus se poate amenaja oriunde in casa, chiar si in hol…

Home-Updates-1-Easy-Living-Jake-Curtis_b_426x639

Galben, soarele din casa

Un dormitor extrem de simplu care a fost personalizat doar prin culoare. Albul deschide spatiul si fluidiziaza volumele, truc excelent pentru o camera mica. Piesa centrala, patul, este practic singurul copr de mobilier din camera. Culoarea nu este aplicata direct pe perete ci sunt bucati de matase care sunt lasate flude pe perete. Ideea este simpatica si utila mai ales pentru o camera care nu are o amenajare interioara definitiva, pentru cei care lociesc cu chirie si nu pota face amenajarile pe care le doresc. Am remarcat peretele placat cu lemn si jaluzelele romane, extrem de elegante.

spatii mici

Acest gen de amenajare este posibil doar in camerele cu inaltime mare, atipica. Solutia organizarii pe verticala si a suprainaltarii unor spatii delimiteaza scopul si destinatia pieselor de mobilier din camera si poate crea spatii noi, cu utilizari personale.

Uma Thurman si casa ei, o sursa de idei pentru casa ta

Small-Spaces-2-Easy-Living-20aug13_Ikea_b_639x426

Aceasta este o garsoniera. Locuiesc doi tineri. Canapeaua alba este spatiul de zi si pat, atunci cand este extinsa. Masa este loc pentru luat masa, birou si locul socializarii. Peretele compartimentat face parte din decor si este un excelent spatiu de depozitare, perfect organizat. Draperiile albe fac parte din decor si sublineaza aspectul de multifunctionalitate din casa.

Iata cum arata aceiasi camera cu draperiile albe trase….

Nu-i asa ca nu este deloc greu sa locuiesti in spatii mici?

Small-Spaces-1-Easy-Living-20aug13_Ikea_b_639x426

sursa foto: houseandgarden

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.