Spuma de ciocolata. O reteta simpla si buna

Spuma de ciocolata este un rasfat pe care ti-l poti permite. Poti face spuma de ciocolata cu ingrediente banale, la tine acasa, simplu si usor. Cum? Iata cum face cea mai buna spuma de ciocolata. Din ingrediente ies 8-10 portii.

200 de grame de ciocolata neagra cu 70% cacao, plus 2 lingurite de pudra de cacao
O lingurita de ness
O lingurita de esenta de vanilie
4 albusuri de ou
2 linguri de zahar pudra (de preferat zahar brun)
100 de grame de iaurt gras
Fructe pentru decor

Rupe ciocolata in bucati si pune-o la topit intr-un vas asezat deasupra unui vas cu apa fierbinte. Amesteca pudra de cacao, ness-ul si esenta de vanilie cu 3-4 linguri de apa rece. Toarna compozita cu ness si cacao in ciocolata topita si amesteca bine apoi da totul la o parte si lasa sa se racoreasca bine, dar fara sa se inchege. Amesteca bine pana ce devine catifetala si uniforma. Daca se taie adauga putina apa rece si amesteca energic.

Prepara un sirop din zahar si o lingura de apa. Bate spuma albusurile cu un praf de sare. Cand sunt bine batute adauga siropul foarte fierbinte, in timp ce bati energic, pana ce albusul devine lucios. bate mai departe pana ce albusurile se racoresc.

Amesteca iaurtul cu crema de ciocolata racorita bine. Amesteca foarte pana ce se uniformizeaza perfect. Pune in crema de ciocolata si iaurt jumatate din albus si amesteca foarte bine si energic. A doua jumatate de albus pune-o incet in amestecul ciocolata si omogenizeaza cu miscari foarte usoare pentru a face spuma de ciocolata.

Pune in cesti si lasa la rece pentru cateva ore. Pudreaza cu cacao si pune mot un fruct, pentru a face spuma senzational de apetisanta.

Gata!

Cele mai bune retete de inghetata de casa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.