Strategie de organizare pentru casa in 30 de zile

luggage-930800_960_720

Am facut o strategie de organizare pentru casa care dureaza fix 30 de zile. Principiul este acela de a lua lucurile pe bucatele, pas cu pas si de a respecta si pastra ceea ce ai realizat deja. La sfarsitul celor 30 de zile, casa ta o sa fie perfecta!

Ziua 1 – Schimba filtrele la hota de aragaz, repara tot ceea ce trebuie reparat la instalatia din baie si bucatarie. Fa o lista cu lucrurile care trebuie reparate si pe care nu le poti face singura. Cauta un instalator si fa un deviz estimativ. Planifica durata lucarilor si incadreaz-o in cele 30 de zile. (3-4 ore)

Ziua 2 – Curata geamurile in camera in care acestea sunt cele mai murdare si in camera in care sunt aproape curate. Pune la punct perfect un dulap cu haine. (2 ore)

Ziua 3 – Fa o lista cu toate lucrurile marunte care te deranjeaza constant (usi care scartaie, butoane blocat, clante cazute etc.). Identifica ceea ce ai nevoie pentru a repara fiecare problema si fa o vizita la magazinul de specialitate pentru a cumpara lucrurile de care ai nevoie sau cauta un mester. Pune la punct un dulap din bucatarie. (3 ore)

Ziua 4 – Repara cel putin trei lucruri de pe lista de probleme folosind obiectele pe care le-ai cumparat de la magazin cu o zi inainte. Daca poti, repara tot ceea ce este pe lista, cu ajutorul unui mester. (3-4 ore)

Ziua 5 – Curata jaluzelele cu o carpa inmuiata in detergent pentru care nu este nevoie de clatire. (2-3 ore)

Ziua 6 – Ia o carpa umeda sau carpe de praf si sterge praful de pe plinte in fiecare camera a casei. Curata ferestrele din restul camerelor. (3 ore)

Ziua 7 – Fa ce am omis noi in ceea ce priveste ferestrele si pune la punct ultimul dulap din casa. (2 ore)

Ziua 8 – Inchiriaza un aspirator cu abus ultra performant sau cumpara unul. Adu-l acasa.

Ziua 9 – Curata peretii si covoarele din cea mai folosita camera cu ajutorul aspiratorului cu abur si curata si covoarele sau mocheta de pe holuri si scari. Ruleaza covorul si pune-l in picioare. (3 ore).

Ziua 10 – Spala sau du la curatatoria chimica husele de pe canapele, fotolii si scaune. Pune la punct camara. (3 ore)

Ziua 11 – fa ordine in toate dulapurile, in biblioteca si in toate spatiile de depozitare din camera de zi si dintr-o a doua camera. (3 ore)

Ziua 12 – Pune la punct covoarele din restul camerelor, curata bine peretii si lustrele din toata casa. (4 ore)

Ziua 13 – Curata oglinzile din casa si pune la punct toate spatiile de depozitare din dulapuri si sertare din toata casa. (3 ore)

Ziua 14 – Pune la punct aragazul si toate electrocasnicele din bucatarie. (4 ore)

Ziua 15 – Arunca hartiile, cataloagele vechi, documentele care nu mai sunt necesare.

luggage-930796_960_720

Ziua 16 – Bate si aeriseste saltele, pernele detasabile ale canapelelor si tot ceea ce inseamna tapiserie. Repara ceea ce trebuie reprat si pune husele noi pe canapele si fotolii. (3 ore)

Ziua 17 – Curata de praf gurile de aerisire din casa (bucatarie, baie, debarale etc.). Curata, dezgheata si pune perfect la punct frigiderul. inclusiv deasupra lui! (3 ore)

Ziua 18 – Spala perdele din toata casa, uscuca-le si pune-le la loc. In timp ce se spala pune la punct ce ti-a scapat si noi nu am spus pana acum (urme pe pereti, pete, paianjeni, locuri cu praf). Curata, spala, repara toate abajururile din casa. Ocupa-te de petele pe care le-ai gasit, oriunde ar fi ele. (3 ore)

Ziua 19 – Spala toate rufele murdare care s-au adunat. Traza hainele, arunca, doneaza si trece in revista tot ce inseamna haine. Se spune ca fiecare haina de care te desparti face loc la aventuri noi pentru viata ta. (2 ore)

Ziua 20 – Daca ai copii mici, fa ordine in jucarii, arunca-le pe cele deteriorate, inutilizabile. Daca fiii tai au mai crescut, doneaza jucariile. (2 ore)

Ziua 21 – Ocupa-te de holul de la intrare, aranjeaza cheile, portofelele, gentile, incaltamintea. Spala usile care dau in holul principal al case si pune la punct detaliile pe care le-am omis. (2 ore)

Ziua 22 – Pune la punct perfect o camera. Trebuie sa fie complet terminat. (2 ore)

Ziua 23 – Curata de praf ramele de fotografii, repara, schimba, agata sau schimba tot ceea ce tine de detaliile de decor ale peretilor. pune lapunct a doua camera (alta decat camera de zi). (3 ore)

Ziua 24 – Pune perfect la punct anexele casei (camara, debarale si eventualele spatii de depozitat pe care le-ai omis). Inclusiv garajul si balconul.

Ziua 25 – Pune la punct perfect camera de zi. Totul trebuie sa fie perfect. Reia ceea ce ai omis sau ceea ce trebuie retusat. Ocupa-te d etoate plantele din casa. (4 ore)

Ziua 26 – Fa curatenie in baie, fa ordine in dulapul de medicamente, aruncand tot ceea ce este expirat. Fa ordine in dulapul de produse cosmetice, procedand la fel. Totul trebuie sa fie perfect. Evident toate reparaíile au fost facute. (3 ore)

Ziua 27 – Pune perfect la punct holul si ultima camera din casa. Retuseaza ceea ce ai descoperit ca trebuie retusat.

Ziua 28 – Continua curatenia in bucatarie, arunca orice lucru inutil care este lipit pe frigider, aduna monedele imprastiate, ziare, reviste, spala dulapurile, da cu aspiratorul pe podele si spala pe jos.

Ziua 29 – Da cu aspiratorul in toata casa. Sterge praful si lustruieste mobila din toata casa. (3 ore)

Ziua 30 – Sterge praful, aranjeaza detalii si retuseaza. Cumpara flori, parfumeaza casa si spala pe jos in hol, bucatarie si baie. GATA!

 

Sursa foto: pixabay.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.